"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 + sixteen =

thirteen + fifteen =

Maceratul de urzică este foarte bun pentru grădină! Revitalizează și protejează legumele de diverse boli și dăunători.

loading...

Poate fi folosit la orice fel de răsaduri, inclusiv la pomi fructiferi.

Ce beneficii au urzicile la plante Urzicile sunt plante senzaționale pentru îngrijirea și prosperitatea grădinii de legume! În primul rând, sunt plante foarte hrănitoare.

Nutrienții pe care îi conține și care sunt benefici pentru organismul uman, ajută și plantele: clorofilă calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, zinc, azot proteine antioxidanți (flavonoide) vitaminele A, B1, B5, C, D, E, K Urzica are apoi proprietăți antifungice și insecticide naturale. Funcționează și ca îngrășământ natural. Previne bolile datorită efectelor imunostimulatoare asupra plantelor.

Conține azot, un compus care ajută la creșterea plantelor, folosit în diverse îngrășăminte.

Macerat de urzică pentru grădină – rețetă Trebuie să știți că maceratul de urzici este mai eficient decât ceaiul de urzici.

Prin macerare și fermentare se dezvoltă mai mulți compuși benefici, în timp ce fierberea poate distruge o parte din nutrienți. Ingrediente 1 găleată de 20 litri 1 mână de urzici apă Cum se face maceratul de urzică Se pun urzicile într-o găleată de 20 de litri și se completează cu apă călduță. Evitați recipientele din metal. Se amestecă bine și se lasă la macerat circa 1 săptămână, scrie lataifas.ro.

Maceratul de urzici este gata când lichidul a căpătat o culoare închisă, verzuie. Dacă vreți ca acest preparat să fie și mai eficient, lăsați urzicile la macerat 2 săptămâni în apă. Maceratul va avea un miros neplăcut, dar va fi mult mai concentrat. Cum se folosește maceratul de urzici la plante Se folosește apoi câte 200-300 ml de macerat de urzică la fiecare plantă. Este eficient la culturile de roșii, castraveți, vinete, ardei și alte legume din grădină, la vița de vie sau chiar la pomi. Ceaiul se toarnă direct la rădăcină.

Acest tratament se face o dată pe săptămână. Poate fi utilizat de 5-6 ori pe an.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.