"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven − four =

three × five =

Primul val de turişti a ajuns la mare, unde bate vântul libertăţii. Iubitorii sporturilor pe apă au profitat de vremea perfectă şi au ieşit pe mare în ultima zi de stare de urgenţă. Încurajaţi de oaspeţi, hotelierii se pregătesc cu măsuri speciale de securitate.

loading...

Pare o zi a libertății la Constanța. Marea s-a umplut de zmee. Vorbim despre un sport individual pe care împătimiții l-au așteptat acum mai mult ca niciodată, scrie observatornews.ro.

Zeci de tineri s-au întrecut în sărituri spectaculoase pe mare. Speră ca de mâine să li se alăture şi alţi prieteni, dar să aibă şi spectatori pe plajă. Până atunci se antrenează fără mască şi fără distanţă socială.

Andrei Damian, manager şcoală kite: Kitesurfingul e un sport individual. Cred că, începând mai ales de mâine, oamenii pot veni relaxați să învețe să se dea și să se relaxeze.

La malul mării toată lumea aşteaptă cu nerăbdare turiştii. Pe această plajă din Constanţa șezlongurile sunt montate de mai bine de o lună. Dar managerii nu ştiu încă ce reguli li se impun. Au decis singuri să aşeze umbrelele la câţiva metri una de alta.

Claudiu, administrator plajă: Am început să reamenajăm plaja. Anul trecut ne-a luat cam același timp, adică cel puțin o lună până aranjăm, punem totul pe plajă. Distanța între șezlonguri e de aproximativ trei metri.

Chiar dacă sunt pregătiţi pentru debutul sezonului, hotelierii spun că se tem să-şi primească deja oaspeţii.

Constantin Malciu, proprietar hotel: Consider că undeva în jurul lui 15 iunie se va da drumul la sezon. Măsurile pe care le vor adopta, fiecare hotel, fiecare manager, prespun că vor fi în funcție de ce ne declară Guvernul României.

Cristian Barhălescu, manager agenţie de turism: În continuare, de politic, de decizia lor, depinde cum va evolua economia, pentru că hotelurile, restaurantele, terasele și beach-barurile vor fi deschise în momentul în care politicul va da un semnal către piață.

Patronii de la malul mării speră că România va urma modelul Bulgariei, care a dat deja undă verde turismului intern. Au fost redeschise resaturantele şi terasele în aer liber, precum şi pensiunile şi hotelurile mici.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.