"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − 4 =

2 × two =

Perioada caniculara este un cosmar pentru soferii nevoiti sa petreaca o mare parte a timpului in trafic. Pentru ca suferinta sa fie cat mai scurta pe perioada temperaturilor insuportabile, va propunem cateva metode cu ajutorul carora masina se va racori.

loading...

Exista cateva metode prin care soferii pot supravietui calvarului creat de caldura dintr-o masina. Supraincalzirea masinii Daca masina s-a supraincalzit, se recomanda scoaterea aerului cald din interior, scrie stiriactuale.net.

“O modalitate e sa se dea drumul la aerul conditionat pe maximum, fara a se folosi insa recircularea, astfel incat sa se redirectioneze fluxul de aer catre aeratoarele de la nivelul picioarelor, asta dupa ce au fost deschise partial geamurile.

Geamurile se vor inchide cand s-a racit”, a mai precizat Florin Bar, electrician auto.

Aerul conditionat “Indicat si ideal ar fi ca imediat dupa ce s-a pornit la drum sa se utilizeze functia auto, geamurile sa fie inchise sau cel mult intredeschise.

Astfel habitaclul va avea parte de o ventilatie mai buna si corpul va fi cu siguranta multumit. Nu trebuie abuzat de folosirea acestei functii mai mult de cateva minute, deoarece atmosfera poate fi racita in exces.

La drum lung este indicat sa fie folosit cu alternanta sistemul de aer conditionat.

Variatia redusa a temperaturii din interior va reusi ca, atunci cand iesim din masina, corpul sa nu fie atat de expus la temperaturile ridicate.

Un alt avantaj este faptul ca se economiseste combustibil, deoarece compresorul climatizarii solicita in plus motorul masinii”, ne-a explicat specialistul.

Parcarea Parcarea este foarte importanta. Este indicat sa fie ales un loc de parcare cat mai ferit de soare. Daca nu este posibil, o alta varianta ar fi gasirea unui loc in care soarele sa bata spre partea din spate a masinii.

Astfel, partile ce scapa de supraincalzire sunt schimbatorul, volanul si bordul. O alta varianta ar fi parasolarele pentru parbriz si luneta, iar geamurile din partile laterale pot fi protejate folosind o folie solara auto.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.