"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine − 5 =

17 − 11 =

Nu se poate să treacă vară fără să simți gustul inconfundabil al căpșunilor. Și pentru că nimic nu se compară cu un desert minunat în zilele călduroase, trebuie să încerci neapărat o spumă de căpșuni cu banane, care se prepară foarte simplu și rapid.

loading...

Mod de preparare

Pentru a obține acest desert delicios, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg căpşuni, 2-3 banane, 300 gr zahăr, 6 ouă, un praf de sare. Pentru început, separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cât mai bine, folosind și praful de sare și vă opriți când acestea devin albe și dense. Separat, puneți la fiert un sirop din 300 g zahăr şi 300 ml apă. Lăsați să fiarbă, apoi încorporați cât puteți de ușor în spuma de albușuri. Spălați căpșunile, spălați bine, curățați de codițe și lăsați să se scurgă. Mixați jumătate din ele spumă, iar jumătate feliați și lăsați la scurs. Împărțiți bezeaua coaptă în două părţi. O parte se sprițează sub formă de bezele şi se coc în în cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, până se întăresc şi devin crocante. Se scot, se lasă la temperat. Restul de bezea se amestecă cu spumă de căpşuni. Curățați și feliați bananele, apoi așezați câteva feliuţe de banane peste fiecare bezea, îmbrăcați în spumă de căpşuni şi ornați cu felii proaspete.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.