"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Pandemia de coronavirus – Epidemia salvează animalele şi le oferă o casă. Cererile de adopţie s-au dublat în ultima lună de cînd oamenii sunt obligaţi să stea izolaţi, acasă. Psihologii spun că un câine sau o pisică sunt o adevărată terapie, mai ales în vremuri atât de incerte.

În vremuri de pandemie, când sunt nevoiţi să stea acasă, tot mai mulţi români se gândesc să-şi ia o pisică sau un câine.

Brânduşa Gheorgiu, Asociaţia Chinologică Bucureşti – Da, interesul, cererea au crescut substanţial, raportat la ultimii ani. Pot să spun că s-a dublat! Bineînţeles că noi mai întâi îi întrebăm pentru ce îşi doresc căţeii şi încercăm să îi îndreptăm în primul rând către adopţie.

PUBLICITATE

Starea de urgenţă a întrerupt însă procesul de adopţie din adăposturi. Acum, adopţiile de animale se pot face doar online. În ultima săptămână, au fost adoptaţi 35 de căţei cu un singur click.

Animalele de companie nu ne fac doar mai fericiţi, ci şi mai sănătoşi, mai calmi şi. poate chiar mai buni.

Pandemia de coronavirus – Keren Rosner, psiholog – Au adus afecţiune, amuzament, distragerea atenţiei de la preocupările legate de izolare. Grija pe care o necesită un animal de companie este un motiv pentru stăpân pentur a fi mai activ şi a da sens a ceea ce face, scrie observator.tv.

PUBLICITATE

Iubitorii de animale se tem că „prietenii lor” s-ar putea îmbolnăvi de Coronavirus. Mai ales că, la nivel global, au fost confirmate câteva astfel de cazuri.

Dan Lescai, veterinar – Această posibilitate este destul de scăzută. Singura posibilitate este prin contactul strâns, prin timpul petrecut cu omul care elimină acest virus pe căţel.

Atenţie, însă. Un animal de companie este o responsabilitate pe care nu o avem doar pe timpul izolării. Trebuie să ne asigurăm că putem avea aceeaşi grijă şi după ce viaţa va reveni la normal.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]