"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine + twenty =

15 − 11 =

Nu-i așa că ești încă îndrăgostit de socata bunicii, chiar dacă a trecut atât de mult timp de când nu ai mai gustat-o? E momentul să o faci singur, pentru că ai acum la dispoziție rețeta originală. Poți sta liniștit de acum încolo să o savurezi.

loading...

Mod de preparare

Pentru a obține această băutură mult iubită, ai nevoie de următoarele ingrediente: 10-12 flori mari soc, sau chiar mai multe, dacă vrei să fie mai concentrată, 1 kg de zahăr (se poate înlocui cu miere), 2-3 lămâi mari, 8 litri de apă rece, un borcan de 10 litri. Atenție! Când cumpărați florile de socată, aveți grijă să fie curate, fără musculițe, înflorite și fără tulpină.

De asemenea, lămâile le spălați bine cu apă caldă și eventual le îndepărtați stratul ceros pentru a evita ca socata să devină amară. Se folosesc la prepararea socatei două lămâi, una tăiată felii și pusă în borcan, lângă soc, iar de la cealaltă folosiți doar sucul.

Puneți apă și zahăr după gust, iar cantităţile de soc, apă, lămâie şi zahăr diferă în funcţie de cantitatea pe care doriți să o produceți. Lăsați la macerat pentru câteva zile, timp în care amestecați de două ori pe zi. Când credeți că are aciditatea dorită, strecurați preparatul și îl puneți la frigider.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.