"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Hamburgeri? Mmmm… Și ști ceva? Sunt extrem de simpli de făcut. Iată, pentru început, cum să faci chiflele.

Mod de preparare

Pentru a-ți ieși cele mai fragede chifle pentru hamburgeri, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină integrală de grâu, 7 g drojdie uscată/25 g drojdie proaspătă, 225-250 ml lapte, 30 g unt moale, 1 ou mare, 1/2 linguriță rasă cu zahăr, 1 linguriță plină cu sare, 1 ou mic+2 linguri lapte (pentru uns chiflele), 3 linguri cu mix de semințe (pentru pudrat chiflele). Puneți făina într-un vas cât mai încăpător, apoi adăugați drojdia uscată și zahărul și amestecați bine.

Turnați apoi în centrul făinii laptele călduț și amestecați din nou. Adăugați untul moale și oul și frământați până observați că aluatul începe să prindă consistență. Ulterior, adăugați seara și frământați până ce aluatul devine elastic.

Puneți produsul într-un alt vas, acoperiți cu folie alimentară și puneți la loc cald, unde îl lăsați să dospească o oră. Formați chiflele, de aproximativ 90 g fiecare și le puneți în tava de cuptor pe care înainte ați tapetat-o cu hârtie de copt. Lăsați apoi să mai dospească încă o jumătate de oră. Amestecați oul întreg cu laptele și ungeți chiflele. Pudrați cu mixul de semințe și puneți la copt pentru 25-30 de minute. Lăsați până observați că s-au rumenit uniform.

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.