"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × 5 =

16 + seventeen =

Fără îndoială că nu există om căruia să nu îi placă la nebunie cașul. Chiar dacă cel din comerț are un gust minunat, oare ce-ar fi dacă ați mânca ceva cu adevărat senzațional, cum ar fi cașul preparat după o rețetă de la mănăstire? Iată ce trebuie să faceți și suntem convinși că prietenii vor mai cere o porție în plus.

loading...

Mod de preparare

Pentru a obține un caș cum nu ați mai mâncat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 15 l lapte de oaie și 15 l lapte de vacă.

Ideal ar fi să aveți la îndemână lapte cât mai proaspăt, care se amestecă cu o spatulă mai mare de lemn într-un ciubăr. Pentru că suntem la oraș, putem folosi și un vas mare de metal. Atenție! Temperatura laptelui în momentul pregătirii cașului trebuie să fie între 33-40 grade. Ulterior, în acest amestec se pune o cantitate de 200 ml cheag natural, se amestecă foarte bine în jur de trei-cinci minute, apoi se acoperă foarte bine vasul cu un tifon.

Se lasă la închegat 45-60 de minute. După această perioadă, se va bate laptele cu un instrument din lemn timp de aproximativ zece minute, până ce veți observa că se alege zerul și iese la suprafață, apoi se amestecă foarte încet, până se adună cașul. Peste alt recipient se pune o sită, peste aceasta un tifon și se strecoară compoziția din primul recipient. Se adună apoi tifonul din patru părți, se leagă și se pune la scurs pentru o zi. Atenție! Cu cât este mai mult lapte de oaie cașul este mai gras.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.