"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un francez care ne iubeşte ţara a reuşit prin propriile forţe ceea ce statul român nu e în stare.

A construit un cabinet medical şi chiar şi o locuinţă pentru un medic dorit de comunitatea în care trăieşte de câţiva ani. Inimosul francez nu este la primul gest impresionant, scrie observator.tv.

De meserie pompier, a reuşit să strângă în jurul lui mai mulţi salvatori.

Ervan Joliff s-a mutat în Cobor acum 16 ani. S-a săturat să tot meargă 25 de kilometri până la Făgăraș la doctor, aşa că a început să ridice un cabinet medical în sat. Lucrările au început în 2017, iar în aprilie centrul ar putea fi gata. Totul a fost făcut din banii lui şi din donații și cu ajutorul voluntarilor. 850 de localnici ar putea fi trataţi aici.

Ervan Joliff, localnic din Cobor – Aici, propriu-zis, o să fie cabinetul medical, spaţiul este mare, chiar cred că se va bucura orice medic care va avea un asemenea spaţiu. Deasupra o să avem, am mansardat, şi o să existe posibilitatea ca medicul să stea, în cazul în care am reuşi să facem un Centru de Permanenţă.

Pentru localnici vizita la medic este acum un calvar. Nici pentru cadrele medicale misiunea de a ajunge în sat nu a fost mai uşoară.

Ambiţiosul Ervan Joliff a cumpărat din proprii banii şi o mașină de teren dotată ca o ambulanță. A făcut și un curs de paramedic, aşa că oricând poate da primul ajutor până la venirea medicilor.

Ervan Joliff, localnic din Cobor – Partea de reanimare, cu oxigen şi defibrilator, putem interveni în zona asta în timp util, mult mai repede decât celelalte servicii care vin din oraş.


Francezul din Cobor, așa cum îl știu prietenii este și voluntar la ISU Brașov. În sat are şi propriul lui pichet de intervenție cu două autospeciale și cu tot ce e necesar pentru a stinge incedii.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.