"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 + 12 =

13 + 12 =

Parohia Unirea II, din localitatea Unirea, județul Dolj, împreună cu Școala Gimnazială Unirea, a organizat o serie de activități sub genericul „Să ne ajutăm aproapele!”. Prin aceste acțiuni, parohia participă la Concursul național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

loading...

Activitățile au debutat cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri în data de 24 ianuarie 2020. Cu acest prilej, în biserica parohială au fost oficiate slujba de Te Deum și parastasul pentru făuritorii unirii, de către preoții slujitori, la care au participat, pe lângă enoriași, și elevi ai Școlii Gimnaziale „Unirea“.

Următoarea activitate, care a avut loc în luna februarie, a constat într-o cateheză cu tema „Familia și aspectul comunitar al acesteia”, susținută, în cadrul școlii din localitate, de către părintele paroh Ilie Boată. Tot în februarie au avut loc mai multe întâlniri în cadrul cărora au fost confecționate mărțișoare și felicitări. Acestea au fost expuse pe holul școlii, unde elevii și părinții le-au putut achiziționa, pentru ca, din vânzarea acestora, să fie ajutate trei familii nevoiașe din parohie, scrie ziarullumina.ro.


În cadrul ultimei activități din proiect, în primele zile ale lunii martie, două fete, reprezentante ale grupului de elevi, însoțite de prezbitera Geanina Boată, au dăruit flori, felicitări și daruri constând în alimente, produse de îngrijire și de curățenie celor trei familii din parohie.

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.