"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × five =

fourteen − 2 =

Conține multiminerale, multivitamine, antioxidanţi, având efecte benefice asupra sistemului nervos central şi aparatului digestiv. Drept urmare, dulceața de trandafiri este tot ce vă trebuie pentru un organism sănătos. Ca să nu mai vorbim că nimic nu se compară cu o clătită cu dulceață de trandafiri.

loading...

Mod de preparare

Ca să obții o delicată și parfumată dulceață de trandafiri, ai nevoie de următoarele ingrediente: 100 flori de trandafiri, 1 kg zahăr tos, 750 ml apă, 2 lămâi mari. Pentru început, curățați bine petalele și puneți-le într-o strecurătoare, apoi aveți grijă să nu existe nici un fel de impurități.

Puneți apoi petalele într-un castron și frecați-le foarte bine cu două linguri cu zahăr și zeama de la o lămâie până ce vedeți că lasă o zeamă rozalie și petalele încep să se facă ghem.

Pregătiți siropul din apă şi zahăr într-o oală mare, de preferat într-un tuci. fierbeți siropul la foc mare, apoi lăsați focul mic și așteptați să se lege siropul. Ulterior, adăugați petalele de trandafiri și adăugați-le în vas împreună cu sucul pe care l-au lăsat.

După ce dă în câteva clocote, adăugați zeama de la a doua lămâie și amestecați cât puteți de bine. Siropul trebuie să fie suficient de legat, pentru că altfel după adăugarea petalelor se poate subția. Atenție! Când faceți dulceața de trandafiri, aveți grijă să folosiți doar lingură de lemn.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.