"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 + 15 =

4 × two =

Știm cu toții că bucătăria austriacă este un amalgam de gusturi, dar parcă nici un fel de mâncare nu se compară cu mâncarea preferată a împăratului Franz Josef, simplă dar cu un nume ciudat: Tafelspitz. Iată rețeta originală a acestui preparat.

loading...

Mod de preparare

Legenda spune că nu doar împăratul Franz Iosef era îndrăgostit de acest preparat, ci și militarii de rang înalt, care se duceau de multe ori să-l consume la hotelul Meissl&Schadn din Viena. De asemenea, se spune că, atunci când era comandat de împărat, în acest fel de mâncare se adăuga și praf de aur. Pentru a-l prepara, aveți nevoie de 4 bucăți de rasol de vită, 4 morcovi, 2 rădăcini de păstârnac, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 2 cepe, o țelină. Pentru sosul de mere și hrean aveți nevoie de 3 mere și 2 vârfuri de linguriță cu hrean, sare, 2 lingurițe cu lămâie.

Se spală carnea și se pune la fiert în apă, iar când începe să fiarbă, se aruncă. Se pune din nou în apă și se lasă la fiert la foc mic, aproximativ patru ore, iar la final se pun legumele, adică morcovii, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul țelină și două cepe nedecojite. Se mai lasă o oră la fiert alături de legume. Pentru a obține sosul, radeți merele și amestecați cu două lingurițe cu hrean ras și puțină zeamă de lămâie. Cartofii se dau pe răzătoare, apoi se trag în tigaie.

Felicia Iederă

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.