"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Ati vazut vreodata cum se inchina florile? Unele, de dimineata, isi inalta fetele catre cer, altele nu-si iau ochii de la soare toata ziua, acesta aducandu-le aminte de Soarele Dreptatii, iar altele vegheaza noaptea, inaltand tainic parfumul lor catre stele.

Iar noi, oamenii, iubim florile pentru gingasia si puritatea lor, sufletul nostru insusi nazuind mereu spre curatie. Pe cei dragi noua ii privim ca pe niste flori. Copiii sunt florile parintilor, iar sotiile sunt florile sotilor. Inchinam flori celor dragi inimilor noastre si deseori le luam cu noi la biserica si le inchinam Maicii Domnului sau Mantuitorului, scrie altarulcredintei.md.

Ati fost vreodata atenti la cat de plina e biserica de flori in timpul Sfintei Liturghii? Daca nu, ingaduiti-mi sa ma bucur de dumneavoastra, ca nu v-ati oprit gandul si inima la flori ci erati cu ele la Hristos si la liturghie. Eu, insa, marturisesc ca in neatentia mea, am vazut si florile … crini, trandafiri, culori si parfumuri…

PUBLICITATE

Si am vazut-o acolo si pe cea mai frumoasa floare, pe cea mai gingasa si mai curata dintre toate. Cu chipul ei bland, usor plecat inspre Domnul Domnilor, stralucea deasupra tuturor…ea – Floarea bineinmiresmata, curata, nevestejita a lui Dumnezeu, ea – dulcea Maicuta a lui Hristos. Iar la picioarele ei, multime de flori se inchina. Multime de tulpini se plecau inaintea Maicutei si ea le arata tuturor pe Fiul ei, Soarele sub razele caruia creste orice floare si fara de care toata frunza s-ar vesteji si toate petalele ar pali.

Si am vazut cum se inchinau frumos florile, scuturand petale de lacrimi inaintea Maicii Domnului si inaltand catre ea parfumul smereniei lor. Si toate florile aveau chip de om, … si toate florile erau oameni rugandu-se, caci noi toti suntem florile Maicii Domnului.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.