"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − sixteen =

eighteen − one =

Vei fi tentat sa raspunzi da, mai ales ca ai in sustinerea ta chiar textul din Cartea Facerii capitolul 1: versetul 26: Şi a zis Dumnezeu: “Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”

loading...

Dar ai citit cu atentie versetul 27? Iata versetul: “Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie”

Citeste din nou. In versetul 26 este scris despre chip si asemanare, iar in versetul 27 este scris doar despre chip. Ce s-a intamplat insa cu asemanarea. Este o omisiune a Sfintei Scripturi?

Pentru cei ce au citit carti ale sfintilor parinti sau carti de teologie, lucrurile au o mai mare claritate.

De azi si tu vei stii ca omul este facut doar dupa chipul lui Dumnezeu si tinde sa devina asemenea lui Dumnezeu.

Intr-o explicatie simplificata, dupa chip inseamna atributele legate de liberul arbitru, constiinta si intelepciune. Suntem fiinte vii si constiente. Avem in noi suflare de viata.

Asemanarea este potentiala noastra sfintenie, mantuirea dupa care tanjim, drumul spre desavarsire, mugurele de nemurire care este in noi si pentru care ne ostenim zilnic, ca prin credinta si faptele credintei sa il crestem si sa devina ram in POMUL vietii vesnice.

Teolog Virgil Profeanu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.