"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × five =

sixteen − eight =

Medicii şi asistenţii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să îşi spele uniformele acasă.

loading...

Sindicaliştii spun că angajaţii unităţii medicale se tem că vor duce în casele lor infecţii nosocomiale.

Liderul sindical Ionel Cotojman, preşedinte al Federației Sindicale „Hipocrat” România, afirmă că situaţia este aceeaşi dintotdeauna, întrucât în cadrul spitalului de urgenţă din Craiova nu există o spălătorie pentru uniformele personalului, scrie europafm.ro.

Aşa că angajaţii îşi spală echipamentele acasă şi, susţîn ei, îşi pun familiile în pericol, din cauza infecţiilor nosocomiale din spital.

Anul trecut, la Spitalul din Craiova au fost raportate 450 de astfel de infecţii, însă liderul sindical crede că nu sunt raportate toate cazurile.

Numărul de anul trecut ar însemna cam 1% din cel al internărilor, afirmă Cotojman, în condiţiile în care în ţări precum Anglia sau Franţa procentul este de aproape 10%.

Pentru a scădea numărul cazurilor de infecţii nosocomiale, ar fi nevoie de măsuri mai dure la intrarea în spital, afirmă sindicaliştii.

Cel puţîn în ceea ce priveşte limitarea numărului aparţînătorilor.

În spitalul din Craiova nu de puţine ori, la un singur pacient vin în vizită chiar şi 10 membri ai familiei.

O altă nemulţumire a sindicaliştilor de la Spitalul de Urgenţă din Craiova este aceea că, deşi prin contractul colectiv de muncă, ar trebui să primească de la angajator 4 uniforme pe an, sunt nevoiţi să şi le cumpere singuri.

Situaţia se întâlneşte şi în alte unităţi medicale din ţară, afirmă Cotojman, motivul invocat fiind lipsa de fonduri.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.