"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × five =

three × 2 =

Noi ne îmbătrânim copiii… Trăim într-o lume obosită şi obositoare. Noi suntem obosiţi şi devenim obositori pentru copiii noştri, pe care îi apostrofăm, îi certăm, în grăbim mereu, îi tragem după noi, îi sâcăim, îi cicălim, le dăm mereu câte ceva de făcut. Şi, ce e cel mai grav, îi copleşim cu oboseala noastră.

loading...

Copiii noştri sunt apatici şi din cauza noastră. Şi-au pierdut din entuziasm, din veselie, bucurie, curiozitate, poftă de bulgăreală, de stropit cu apă, de înghiontit în joacă, de glume inocente, de jocuri, de mâncat zăpada, de scos limba la fulgii care cad din cer, scrie produsemanastiresti.ro.

Când ninge, noi ne facem griji de cum ajungem la serviciu, de locul de parcare, de autobuzul care nu vine, de metroul care e prea plin. De drumul lung înapoi acasă. Când nu ninge, nu plouă şi nici nu bate vântul, găsim noi altceva de care să ne facem griji. Ne încărcam de gânduri şi de frici. Şi le transmitem lor totul, chiar dacă nu vrem. Copiii ne simt, ne copiază, pentru ei suntem un exemplu, de la noi învaţă. Iar noi îi învăţăm să fie obosiţi, apatici şi blazaţi.

Noi am uitat să trăim şi am îmbătrânit de griji. Dar ei, ei trebuie lăsaţi să se bucure de copilăria lor, de zăpadă, de soare, de iarbă, de tot. Până nu cresc şi vor deveni şi ei ca noi.

Angajații dintr-o cafenea observă o femeie care venea zilnic, comanda o cafea și apoi punea într-o punguliță zahărul de pe masă. Ba chiar lua pe furiș și zahărul de la celelate mese vecine.

N-au reacționat în niciun fel dar au raportat asta patronului. Acesta a urmărit și el comportamentul femeii și s-a convins că salariații nu mințeau. În ziua în care femeia a venit din nou patronul a mers la ea și discret i-a dat un kilogram de zahăr.

-Luați-l, doamnă, se pare că aveți mare nevoie de el!, i-a spus acesta, fiind convins că femeia are familie grea și posibilități restrânse.

Femeia a luat zahărul dar a doua zi a fost văzută făcând la fel. Salariații au chemat patronul și i-a arătat ce face. Acesta nu a mai răbdat.

-Doamnă, dar sunteți nerușinată! Ieri v-am dat un kilogram de zahăr și astăzi furați din nou de pe mese! De ce faceți asta?

-Mă iertați – își ceru scuze femeia, cu glas blajin -, avem sarcină de la partid să adunăm fonduri pentru campania electorală.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.