"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × four =

19 − sixteen =

Poate că tăcerea este percepută ca lipsa unui răspuns. Dar adevărul este că există o putere extraordinară în această tăcere. Când nu ți se răspunde, poate crea o iluzie înșelătoare de securitate, dar în realitate primești un mesaj mai mult decât clar. Și acesta nu este ceva ce poate fi ignorat.

loading...
Lipsa unui răspuns – un răspuns într-o relație

Adesea, atunci când tăcerea domnește într-o relație ca răspuns la orice întrebare sau cerere, înseamnă că te apropii de un deznodământ trist – ruperea unei relații. Dacă aștepți un răspuns, dar încă nu îl primești, știi că ceva s-a schimbat dramatic. Ar trebui să înțelegi deja că se întâmplă ceva foarte serios. Și nu va fi niciodată, ca până acum, scrie estiminunata.ro.

Faptul că nu ți-au răspuns nu înseamnă că nu a existat niciun răspuns. Lipsa unui răspuns într-o relație este răspunsul în sine. Într-o varietate de circumstanțe și „peisaje” – acesta este un semnal că lucrurile au luat o întorsătură nedorită.

Dacă o persoană îți răspunde cu tăcere, înseamnă că nu meriți un alt răspuns, nu meriți eforturile lui.

Fără să spună nimic – spune atât de multe. Fără să spună un cuvânt, precizează că nu mai crede și nu mai are încredere în tine. Și nu mai simte că poate împărtăși cu tine cele mai secrete gânduri și sentimente.
Acest lucru înseamnă că acești oameni încetul cu încetul se îndepărtează de tine, pentru că se simt rău lângă tine. Și chiar dacă ți se pare că sunt complet închiși și nu vorbesc cu tine, nu este așa. Ei urlă literalmente despre cum se simt.

De ce lipsa unui răspuns este totuși un răspuns?

Lipsa unui răspuns din partea cuiva înseamnă că acești oameni preferă să apeleze la o altă persoană pentru sprijin sau sfaturi decât către tine. Aceasta înseamnă că vor încerca să umple golul rezultat cu alte persoane. Că în sufletul lor – nu mai este loc pentru tine.

Aceasta înseamnă că de acum încolo își vor oferi energia și căldura celorlalți oameni. Chiar dacă ești gata să asculți și să ajuți. Nu, nu te mai doresc: este o pierdere de timp, de cuvinte și emoții. Au decis deja că este inutil să vorbească cu tine, pentru că o legătură atât de strânsă și prețioasă s-a pierdut de mult.

Dacă partenerul tău tace, asta nu înseamnă că nu-i pasă. Înseamnă doar că a trebuit să treacă prin multe și să se regândească, iar prin toate acestea a trecut fără tine.

Nu mai vor să se păcălească cu iluzii false. Ei preferă să înfrunte cu îndrăzneală viața și să avanseze. Nu mai există spațiu pentru tine pe acest drum. În consecință, nu veți primi alt răspuns decât tăcerea. Și asta spune multe …

Când lipsa unui răspuns – e un răspuns: ce mai poți face?

Desigur, este posibil să nu fii de acord cu noi. Și ai spune că tăcerea poate însemna atât de multe lucruri. Și s-ar putea să ai dreptate. Dar până la urmă, trebuie să te confrunți cu adevărul. O persoană care te iubește sincer nu va răspunde în tăcere. O persoană care te iubește nu îți va face asta. Pentru că astfel de oameni știu că tăcerea provoacă dureri mari unei persoane dragi.

O persoană care te iubește cu adevărat va răspunde întotdeauna. Orice ar simți și oricât de jignit. El va explica clar ce este greșit și cum poate fi rezolvat acest lucru.

Deci, dacă nu ai un răspuns, acesta este și răspunsul. Și este foarte crud: nu mai există iubire. Pentru că iubirea adevărată și sinceră implică întotdeauna un răspuns.

Dragostea nu tace niciodata. Dragostea nu este niciodată indiferentă, tăcută. Dragostea nu este ceva ce ar trebui să cerșești de la o altă persoană.

Iubirea implică reciprocitate. Și dacă în răspuns nu auzi nici un cuvânt, înseamnă că este timpul să vă spuneți adevărul. Adevărul că iubirea nu mai este. Ea este moartă.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.