"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nine − 1 =

16 − 3 =

Din ce în ce mai multe persoane aleg să călătorească tot mai des în străinătate, pentru a descoperi lucruri noi. Dar oare câți dintre noi știm cum să ne comportăm atunci când părăsim România? Iată care sunt regulile de conduită în străinătate.

loading...
Atenție mare la gesturile pe care le faci!

De la bun început, trebuie să fim atenți la gesturile pe care le facem, pentru că în unele părți ale lumii ele pot fi interpretate greșit. Binecunoscutul V de la Victorie nu înseamnă peste tot un lucru frumos. Iar dacă nu folosiți corect acest gest și întoarceți dosul palmei către ceilalți, el poate însemna o jignire gravă în Australia, în Noua Zeelandă, India, dar și în Marea Britanie. De asemenea, niciodată să nu faceți gestul OK, adică cel în care țineți degetul mare și degetul arătător unite în cerc, prin Germania, Rusia sau prin Brazilia.

Sunt multe state europene sau din America latină, unde acesta reprezintă una dintre cele mai grave insulte. În Grecia, de exemplu, nu ridica degetul mare pentru că este o injurie și același lucru se întâmplă și în Australia sau în statele Orientului Mijlociu. Nu în ultimul rând, în multe state africane, poți arăta cu degetul doar spre obiecte, niciodată spre oameni sau animale.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.