"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven + 3 =

4 × 3 =

Există o legătură între libertate și legea morală?

Orice lucrare a omului in acord cu legea morală este o lucrare libera. Si, invers, orice lucrare opusa legii morale nu este libera, ci este o lucrare robita, deci straina de adevarata vointa a omului.

loading...

Caracterul libertatii m0rale este faptul de a voi si a face binele, a-L cauta pe Dumnezeu si a tinde spre unirea cu Dumnezeu, fiindca libertatea și legea morală, fiind proprii firii induhovnicite si indumnezeite, prin fire voieste binele si Il cauta pe Dumnezeu.

Este necesar ca omul sa caute aceasta libertate morala ca fiinta rationala si partasa firii induhovnicite, scrie doxologia.ro.

Ca trup duhovnicesc, omul se potriveste nu numai cu lumea sensibila, ci si cu lumea spirituala, cea mai presus de simturi.

Trebuie, deci pentru a fi in armonie atat cu sine insusi, cat si cu celelalte fiinte duhovnicesti, sa caute Imparatia legii morale inlauntrul sau, adica legea morală sau adevarata libertate.

Orice lucrare a omului in acord cu legea m0rala este o lucrare libera. Si, invers, orice lucrare opusa legii m0rale nu este libera, ci este o lucrare robita, deci straina de adevarata vointa a omului.

MAI POȚI CITI ȘI Dumnezeu NU părăseşte pe nimeni. EL are un plan pentru fiecare!

Este, prin urmare, cu adevarat liber omul atunci cand gandeste, voieste si actioneaza in acord cu legea morală, dar este fals liber sau fara libertate atunci cand lucreaza cele contrare legii m0rale.

Prin fire omul voieste si doreste binele, prezent in propria lui fire, adevar marturisit si in Sfanta Scriptura:

Fiti sfinti, precum si Eu sunt sfant.

VEZI ȘI Această pildă înțeleaptă: De ce oamenii răspund cu răutate la bunătate?

(Sfantul Nectarie de la Eghina, Zece cuvantari bisericesti la Postul Mare. Despre ingrijirea sufletului, Traducere Laura Enache, Editura Doxologia, Iasi, p. 136.)

Această pildă înțeleaptă te va ajuta sa-ți găsești fericirea

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.