"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Respectul de sine este primul pas către acceptarea de sine. Aceasta este o înțelegere a valorii noastre, recunoașterea virtuților, adevărata natură și acceptarea de noi înșine așa cum suntem.

Tu cum te visai în copilărie? Concluzia este să fii persoana care te simți, fără a ține cont de opiniile celorlați. Ai curajul să lupți pentru valorile tale și să spui cu voce tare ce te deranjează sau, chiar mai mult, te face să suferi, scrie estiminunata.ro.
După ce ai, ajuns într-un final, la această etapă, vei conștientiza importanța ta și dai astfel undă verde procesului de transformare. Înțelegi lucruri care au stat „în ceață” multă vreme și acum știi că este timpul să iei totul în propriile mâini!

Iată 12 de lucruri pe care începi să le faci pentru că te respecți pe tine însuți:

1. Prioritățile încep întotdeauna cu tine. Lasă să pară egoist, dar cine altcineva poate avea grijă de tine, dacă nu chiar tu?

PUBLICITATE

2. Nu mai accepți scuze și cuvinte lipsite de sens, care nu sunt confirmate de acțiuni reale. Cuvintele sunt un loc gol dacă nu demonstrează acțiunile.

3. Acum înțelegi că nu trebuie să rezolvi problemele altor oameni. Acestea sunt problemele lor, nu îți aparțin.

4. Nu mai acorzi timp oamenilor care se plâng constant, pentru că te dezechilibrează emoțional și storc de energie. Spre deosebire de ei, ai decis să începi cu o schimbare în tine.

PUBLICITATE

5. Rupi toate relațiile toxice care te-au rănit în timp. Faptul că vei da o a doua șansă persoanei care te folosește nu va duce la nimic bun.

6. Știi că așteptările altor persoane nu ar trebui să împiedice realizarea a ceea ce dorești. Nu datorezi nimănui nimic. Fiecare persoană este un set ideal de calități și toți suntem diferiți unul de celălalt. Prin urmare, a avea un punct de vedere diferit este destul de firesc.

7. Accepți fără teamă schimbarea. Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale vieții. Schimbarea este inevitabilă, indiferent cât de mult o reziști.

PUBLICITATE

8. Nu-ți mai faci griji dacă alte persoane cred că stilul tău de viață sau preferințele sunt ciudate. Gândurile și opiniile personale sunt problema lor, nu a ta.

9. Nu mai simți disconfort atunci când refuzi, dacă asta îți spune mintea și corpul, ar fi bine să îi asculți.

10. Nu mai încerci să-i mulțumești pe toți din jurul tău și să te faci pe tine cea pe care doresc ei să o vadă.

PUBLICITATE

11. Ți-ai asumat întreaga responsabilitate pentru viață. Nu mai aștepți până când posibilitățile te vor găsi. Vii tu în întâmpinare.

12. Tu nu mai prioritizezi oamenii pentru care ești doar una dintre opțiuni.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]