"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Vouchere noi – Noi vouchere ar putea fi acordate bugetarilor, potrivit unui proiect de act normativ ce a fost depus la Senat de parlamentari UDMR, chiar in Ajunul Craciunului.

Cele doua vouchere noi ar fi tichetele trusou si tichetele junior, ce ar putea fi aprobate in 2020, si vor putea fi acordate atat in format tiparit, cat si pe cardul de debit.

Vouchere noi – Tichetele trusou

Conform acestui proiect, tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariatilor care devin parinti, inclusiv cand este vorba de adoptii.

Astfel, se va acorda un singur tichet trusou pentru fiecare copil (dupa nastere sau adoptie), care sa fie folosit la plata produselor de ingrijire (de exemplu: paturica, prosop, caciulita, sosete, termometru, aspirator nazal, crema, sampon, scutece, biberon, lapte praf etc.).

Valoarea maxima a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depasi 1.500 de lei pentru un copil.

Valoarea nominala a unui astfel de bilet va fi de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

Tichetele junior

In ce priveste tichetele junior, acestea pot fi acordate lunar sau ocazional salariatilor parinti pentru plata serviciilor educationale, a bunurilor (manuale si rechizite scolare) si a taberelor.

Nivelul maxim al sumelor acordate ca tichete junior va fi de 250 de lei, daca vorbim de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, daca ajutorul se acorda ocazional.

Valoarea nominala a unui astfel de bilet va fi, de asemenea, de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

In prezent, exista cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariatilor: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta.

Pentru a intra in vigoare, acest proiect al UDMR ar trebui sa treaca de Senat si Camera Deputatilor si sa fie promulgat de presedintele Klaus Iohannis

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.