"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

MAE roman, ingrijorat – Iranul a arborat steagul rosu pentru prima data in istorie, dupa declaratiile ca tara se pregateste de un conflict militar in urma rapunerii lui Qassem Soleimani.

MAE roman, ingrijorat – Iranul e gata de lupta

Iranienii cer razbunare pentru rapunerea generalului si nu doar ei. Si fata liderului irakian rapus in raidul american a cerut razbunare pentru tatal ei, dupa ce presedintele Hassan Rouhani a vizitat ieri casa din Teheran a familiei Soleiman.

„Ai vazut oamenii devotati iesind in numar mare pe strazile din multe orase. Asteapta sa vezi ce va fi la funeralii. Aceste binecuvantari sunt inaintea noastra pentru a vedea valoarea martiriului”, a scris seful statului iranian pe Twitter.

Iran unfurls red flag over mosque to signal they are ready for war

Red Flag is hoisted on top of Masjid E Jimkaran. Never before in the history of Iran has a red flag been hoisted on this most significant mosque in #Iran pic.twitter.com/IL85paMkQf

— Haqeeqat TV English (@HaqeeqatTVEng) January 4, 2020

MAE roman, ingrijorat

Printre institutiile si oficialitatile care au reactionat in urma escaladarii tensiunii in Orientul Mijlociu se numara si MAE roman.

„Romania este profund ingrijorata de evolutiile recente din Orientul Mijlociu dupa atacul asupra Ambasadei SUA in Irak – pe care Romania il condamna ferm – si dupa masurile de protectie preventive luate in consecinta de SUA. Detensionarea este esentiala pentru a evita deteriorarea suplimentara a situatiei de securitate”, afirma MAE pe Twitter.

Mii de iranieni au iesit in strada sa protesteze in urma rapunerii celui mai iubit general . Liderul Ayatollah Khamenei a spus ca tara va fi in doliu national pentru trei zile, iar apoi urmeaza razbunarea.

Arborarea steagului rosu reprezinta faptul ca Iranul este pregatit pentru un conflict militar de anvergura, aceasta nefiind doar o simpla declaratie de intentie, ci inceputul unei actiuni despre care nu se stie cum se va sfarsi.

Generalul Gholamali Abduhamzeh a declarat ca Iranul va ataca punctele strategice ale fortelor armate americane si a pomenit chiar si de Israel.

„Stramtoarea Hormuz este un punct vital pentru Occident si un numar mare de distrugatoare americane si nave de razboi trec pe acolo. … Obiectivele americane vitale din regiune au fost identificate de Iran de acum mult timp. … Aproximativ 35 de tinte americane din regiune, precum si Tel Avivul, sunt la indemana noastra”, a zis generalul

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.