"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Test verificare bijuterii – Tocmai ți-ai achiziționat niște bijuterii superbe, însă nu ști sigur dacă sunt argint veritabil? Iată ce trebuie să fac ca să le verifici autenticitatea.

Test verificare bijuterii – Fii atentă la ștanțarea 925

Potrivit specialiștilor, un prim pas pentru a vedea dacă bijuteriile tale sunt din argint este să verifici dacă marcajul 925 este bine ștanțat, iar mărimea lui să fie cât a unei mine de creion.

Tot ce înseamnă mai mică decât această dimensiune poate fi un fals, pentru că există multe bijuterii din diverse aliaje marcate tot cu 925. De asemenea, este util să faci testul magnetului.

PUBLICITATE

Ce înseamnă asta?

Dacă bijuteria ta atrage magnetul, atunci nu este argint,ci poate doar o combinație cu alte metale, care dau un luciu specific argintului. O altă metodă este testul cu bicarbonat.

În acest sens, lasă bijuteria în apă în care ai pus bicarbonat de sodiu pentru câteva ore, apoi curăță zonele care s-au înnegrit cu o cârpă moale.

Dacă e argint, își va recăpăta luciul specific și culoarea. Dacă este însă din metale obișnuite, nu le mai poate scoate nimeni negreala.

PUBLICITATE

Felicia Iederă

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]