"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × one =

one + nine =

Medicamente duhovnicești – Potrivit sfinților părinți, lucrurile sfinte care nu trebuie să lipsească din casa fiecărui credincios sunt aghiasma, anafura și uleiul sfințit.

loading...

De asemenea, se recomandă ca fiecare credincios să aibă în casă o cameră sau un colț unde să aibă aceste trei lucruri, dar și icoane și cruci sfințite. Iată ce trebuie să facem cu fiecare dintre acestea.

Medicamente duhovnicești – Cu aghiasma mică se stropește luni, miercuri și vineri în casă

Aghiasma mare se face doar o singură dată pe an, la Bobotează și se consumă șapte zile, în fiecare dimineață, pe nemâncate.

Cu aghiasma mare se stropește prin toate locurile casei, aceasta având puteri foarte mari de alungare a diavolului. Aghiasma mica se ia în fiecare zi pe stomacul gol sau dacă nu ați consumat nimic, după orele 24 de la miezul nopții.

Cu aceasta se stropește casa, hainele, mașina, gospodăria și orice lucru de la locul de muncă. Puteri harice deosebite are și anafura, care se consumă dimineața, înainte de aghiasmă.

Rânduiala este în felul următor: în fiecare zi creștinul ia o mică bucățică de anafură, după aceea aghiasmă, de trei ori în numele Sfintei Treimi), apoi se unge cu ulei sfințit pe frunte, fâcând semnul sfintei cruci.

Uleiul sfințit este de două feluri: cel care se face la Sfântul Maslu și cel care se face când este serbat un sfânt mai mare cu cruce roșie în calendar.

Uleiul de la Taina Sfântului Maslu are mare putere tămăduitoare asupra omului care-l folosește cu credință.

Felicia Iederă

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.