"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

three × five =

three × one =

Felicitări echipei de medici români. Echipa de transplant de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, condusă de șeful Clinicii, profesor doctor Horațiu Suciu, a finalizat cu succes cel de-al doilea transplant de cord din 2020 din România.

loading...

Felicitări echipei de medici români! Au reușit, cel de-al doilea tranplant de cord din anul 2020

Primul transplant de cord din România a fost realizat de acceași echipă, în urmă cu doar câteva zile (în 13 ianuarie, când o femeie în vârstă de 40 de ani a primit inima unui băiat în vârstă de 15 ani din Galați).

Cel de-al doilea transplant de cord din 2020 din România s-a finalizat după o intervenție care a durat aproximativ 5 ore și jumătate și a fost catalogat de dr. Suciu ca fiind o operație reușită, scrie msnews.ro

Cel care a primit o șansă la viață este un pacient de 36 de ani din Suceava, diagnosticat în urmă cu 8 ani de insuficiență cardiacă progresivă. Donatorul a fost un tânăr de 28 de ani, aflat în moarte cerebrală la Secţia Clinică ATI a Spitalului de Urgență din Târgu Mureș.

În 2018 și 2019, în România s-au efectuat doar câte 6 intervenții de transplant de cord, toate reușite și toate la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a IUBCvT Târgu Mureş.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.