"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

3 × 4 =

20 + 4 =

Despre viața lui Jacques-Yves Cousteau – Cu siguranță, nu există persoană care să nu fi auzit vreodată de marele oceanolog, Jacques-Yves Cousteau, datorită căruia am început toți să fim fascinați de lumea apelor. Iată câteva lucruri cu totul inedite despre viața lui pe care, cu siguranță, nu le știați.

Despre viața lui Jacques-Yves Cousteau – A vrut să devină pilot

Ați fi crezut vreodată că marele oceanolog a vrut să devină pilot? A fost marele lui vis însă, din nefericire, a fost obligat să renunțe pentru că a suferit un accident auto și și-a fracturat ambele mâini. Interesant este în ce a constat recuperarea sa: zilnic a înotat în apele Mediteranei.

Tot Cousteau a făcut în tinerețe un lucru incredibil, construind o mașină electrică. Un alt lucru care nu se cunoaște despre el este că în perioada celui de-al Doilea Război Mondial a ajutat flota țării sale să se reunească cu aliații iar pentru asta, a primit rangul de comandant al Legiunii de Onoare și alte onoruri militare. De asemenea, este deținătorul a trei premii „Oscar” și timp de 48 de ani a rămas unica persoană, care a primit „Palme d’Or” la Cannes pentru un film documentar.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.