"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Vremea de Boboteaza – Iarna se instaleaza in Romania incet, dar sigur, iar ziua de 6 ianuarie, cand este sarbatorita Boboteaza, va aduce temperaturi scazute in majoritatea regiunilor, dar si ninsori si viscol in mai multe regiuni.

Cum va fi vremea de Boboteaza si in urmatoarele saptamani

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luni, 6 decembrie, valorile termice vor continua sa scada. Cerul va fi variabil si doar cu totul izolat va ninge slab in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-estul teritoriului si la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 5 grade, iar cele minime in general intre -13 si -3 grade. In Capitala, valorile termice vor continua sa scada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1…2 grade, iar cea minima in jurul a -6 grade, potrivit a1.ro

De asemenea, ANM a realizat estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani, iar acestea arata ca se vor semnala precipitatii.

Saptamana 06.01.2020 – 13.01.2020

Valorile termice vor fi, in general, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, exceptand regiunile extracarpatice, unde este posibil sa fie usor mai ridicate. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi, in general, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor, cu o usoara tendinta deficitara in sud-vestul teritoriului, potrivit Adevarul.ro.

Saptamana 13.01.2020 – 20.01.2020

Mediile valorilor termice vor fi in general apropiate de cele specifice acestei saptamani, exceptand regiunile intracarpatice unde vor fi posibile valori usor mai coborate. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi deficitare in toate regiunile.

Saptamana 20.01.2020 – 27.01.2020

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, in general, in limitele normale ale perioadei, cu o posibila usoara abatere pozitiva, local, in estul si sudul teritoriului. Cantitatile de precipitatii vor fi in general usor deficitare in cea mai mare parte a tarii.

Saptamana 27.01.2020 – 03.02.2020

Mediile valorilor termice vor fi,in general, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada la nivelul intregii tari.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.