"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

15 − 2 =

9 − one =

Hartie igienica proasta – In prezent exista numeroase tipuri de hartie igienica pe piata, care difera destul de mult intre ele.

loading...

Totusi, testele arata ca in mai toate sortimentele se gasesc substante periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

Tipurile de hartie igienica pe care le gasim in magazine sunt destul de variate. Unele sunt mai parfumate, altele fara parfum, unele sunt mai fine, altele mai aspre, unele albite cu clor, altele nu si asa mai departe.

Totusi, se pare ca in functie de specificatie, exista si anumite pericole:

Hartie igienica proasta – Hartia igienica reciclata

Cei care vor sa protejeze mediul si se gandesc ca este mai bine sa foloseasca hartia reciclata ca sa nu se simta vinovati pentru defrisarea padurilor virgine cu scopul de a produce hartie dupa care se trage apa. Este o idee foarte buna si este de apreciat, insa este bine de stiut ca in procesul de reciclare se foloseste BPA. Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii, scrie libertatea.ro.

Fara clor

PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hartia igienica despre care se spune ca nu este albita cu clor. Asta inseamna insa ca au fost folositi alti derivati ai clorului pentru a albi fibrele din care hartia a fost produsa. Acesti derivati sunt foarte priculosi. Studiile arata ca sunt cancerigeni si sunt, deci, daunatori si pentru organism si pentru mediu.

Cu lotiuni sau parfumuri

Hartia igienica pe care scrie ca are in compozitie aloe vera sau vitamia E contine o cantitate semnificativa de uleiuri obtinute din petrol sau parafina ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism. Aceste substante pot produce arsuri locale.

Hartia ultra strong, care este mult mai densa

Studiile arata ca aceste tipuri de hartie igienica sau chiar prosoape de bucatarie contin formaldehida, responsabila pentru iritatii destul de dure la nivelul pielii. Tinand cont ca zonele pe care le atingem cu hartia igienica sunt sensibile, acest lucru este cu atat mai grav, putand duce chiar si la boli cronice.

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.