"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cum curat aragazul – Ei bine, daca vreti sa va faceti munca mai usoara, tineti cont de sfaturile pe care vi le prezentam.

1. Daca aveti vase foarte murdare, care nu se pot curata cu detergent obisnuit, puteti sa apelati la o solutie de soda de rufe si sapun, apoi se spala cu apa din abundenta

Cum curat aragazul – Amestecul va da rezultate, cu siguranta

2. In cazul in care nu aveti bani sa duceti covoarele la spalatorie, le puteti curata foarte bine si acasa. Procedura e simpla: stergeti suprafata acestuia cu un tampon imbibat in esenta concentrata de ceai. Iar daca vreti sa-i reimprospatati culorile, periati-l cu o solutie concentrata de apa cu sare.

Un alt procedeu: se presara covorul cu sare, se ruleaza si se lasa timp de 2-3 zile, dupa care il puteti peria. Asa veti scapa si de pete.

3. Mobila de lemn se sterge cu o carpa umezita cu apa si otet, dupa care se freaca repede cu o laveta sau cu o carpa moale, pana cand urmele de apa dispar. Suprafata uscata se acopera cu un strat subtire de ceara alba, iar dupa ce s-a uscat, se lustruieste cu o carpa.

4. Tapiteria din stofa se curata cu ajutorul unei perii de haine sau al unei lavete inmuiate intr-o solutie de sapun cu apa calda. Dupa curatare, suprafata se sterge de cateva ori cu o carpa umezita in apa rece (bine stoarsa), apoi cu o carpa uscata.

5. Amestecati un pahar de apa cu parafina si omogenizati solutia pe foc. Asteptati apoi o jumatate de ora sa se raceasca.

Lustruiti cu aceasta parchetul, dupa care il stergeti cu o carpa moale si uscata pentru a-i da luciu.
6. Ramele sau tocurile de la usa se curata cu un tampon inmuiat in lapte dulce, iar dupa uscare se lustruiesc cu o carpa moale.

7. Rugina de pe ochiurile de aragaz se curata daca le stergeti cu ajutorul unei carpe inmuiate in ulei vegetal.

8. Geamurile se spala bine cu o solutie de amoniac (o lingura la patru litri de apa). Cel mai bine se sterg cu un ziar, nu cu o carpa.

9. Otetul in combinatie cu apa calda va ajuta sa curatati oglinda, ferestrele, faianta si gresia.
10. Tacamurile de argint se curata destul de usor si de bine cu amoniac.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.