"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Alocatiile pentru copii se dubleaza –  Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretul pentru promulgarea legii in acest sens.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Alocatiile pentru copii se dubleaza – Astfel, alocatiile vor fi in cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

PUBLICITATE

b) 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Presedintele Klaus Iohannis declara in 9 ianuarie ca la acest moment nu are de gand sa refuze promulgarea acestei legi. „E inca in analiza, astept precizari de la Guvern, pentru ca sumele nu sunt prevazute in buget”, spunea seful statului.

PUBLICITATE

Premierul Ludovic Orban a anuntat, insa, pe 10 ianuarie, ca Guvernul va amana termenul de intrare in vigoare a Legii privind dublarea alocatiilor, pana cand vor fi gasite resurse financiare. Seful Executivului a precizat atunci ca cel mai probabil banii vor fi alocati la rectificarea din iulie, scrie fabricatinromania.info

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]