"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Superstitie de Revelion – Superstitia de Revelion pe care putini o stiu are legatura chiar cu strugurii, fructe pe care e bine sa le consumam, cate 12 boabe, cand bate clopotul schimbarii anului la ora 00:00 fix.

Superstitie de Revelion – Superstitia mai putin cunoscuta de Revelion: Nu tine strugurii pe masa

Ei bine, chiar daca este bine sa ai la tine ciorchine de struguri, acestea nu au ce cauta pe masa de Revelion si nici in prima zi din an. Asta deoarece boabele de struguri semnifica lacrimile, iar daca le lasi pe masa vei avea parte numai de necazuri tot anul urmator.

Strugurii trebuie tinuti in mana, iar inghitirea celor 12 boabe de struguri simbolizeaza eliminarea suferintei, caci lacrimile sunt astfel indepartate si fac loc lucrurilor bune, fericirii.

PUBLICITATE

Cine doarme pe 1 ianuarie, va dormi tot anul

Pe langa aceasta superstitie, si anume sa nu tinem strugurii pe masa, exista o alta serie de obiceiuri de care romanii tin cont in noaptea dintre ani.

Se spune ca daca porti ceva rosu, chiar si lenjerie intima, vei scapa de farmece si vei fi ferit de boli tot anul urmator.

De asemenea, e bine sa tii in buzunar bani, caci vei avea parte de ei tot anul. Daca ai buzunarul gol, vei intra sarac si sarac vei fi in urmatoarele 12 luni din an.

PUBLICITATE

Se mai spune ca de Revelion e indicat sa tii pe masa o crenguta de brad, caci vei fi vesnic tanar si sanatos si falnic precum bradul.

Trebuie sa ai la tine in ziua de Anul Nou ceva zornaitor, niste clopotei, de pilda, caci acestia alunga spiritele rele si necazurile din familie si le atrag pe cele bune.

Scrie dorintele pe care le ai pe o foaie si pastreaza foaia la tine in noaptea dintre ani. Puneti dorinta cea mai mare in gand inainte sa desfaci sampanie si nu o impartasi nimanui.

PUBLICITATE

Conform superstitiilor, cine doarme in prima zi din an va dormi tot anul, iar cine munceste in prima zi din an va avea un an roditor pe planul profesional

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]