"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 + seven =

2 × five =

Șapte sfaturi pentru a face viața distractivă, menționate de Pablo Picasso. Cel mai mare artist și sculptor spaniol, unul dintre cei mai cunoscuți creatori ai secolului al XX-lea, a fost și un filosof care și-a putut exprima gândurilr sale despre viață.

loading...

Șapte sfaturi de la Pablo Picasso despre cum să faci viața mai distractivă și mai interesantă:
1. Pentru a face, trebuie să crezi

Poate cel care crede că poate.
Dar cel care nu poate crede că nu poate.
Aceasta este o lege incontestabilă. ”

Acesta este un sfat excelent, deoarece nu îți spune doar „să credzi în tine”. Explică și de ce să o faci, pentru a face cu adevărat ceva, trebuie să crezi în tine și în abilitățile tale.

Este ciudat cât de greu este să vezi cum persuasiunea controlează rezultatul acțiunilor tale și că obișnuiești să privești lumea dintr-o singură perspectivă.

Când crezi că poți face ceva, percepția ta se schimbă. Percepția ta despre tine se schimbă și ea. Fără o astfel de schimbare de perspectivă, este dificil să găsești curaj, stimul, entuziasm și orice altă calitate necesară, în tine. Există, de asemenea, predicții care se împlinesc de la sine. Dacă crezi că nu vei reuși, există șansa că vei începe să fii nervos sau chiar să faci o greșeală (uneori inconștient). Pe de altă parte, dacă crezi că ești capabil să faci ceva, creierul va începe să caute soluții și să acționeze. Dintr-un astfel de stimulent, deciziile și oportunitățile vor începe pur și simplu să iasă, ca și cum ar veni din subteran.

2. Împinge-ți limitele spre infinit

„Fac întotdeauna ceea ce nu știu că pot face.”

Acest demers este necesar pentru dezvoltare. Și cu cât te împingi singur de la spate mai mult, cu atât te dezvolți mai repede. Da, poate fi înfricoșător. Cel mai bun sfat pe care îl pot da în acest sens este să fii prezent în momentul prezent cât mai mult posibil.

3. Nu aștepta inspirația sau momentul potrivit

„Inspirația există, dar trebuie să vină la locul de muncă.”

Inspirația poate avea loc singură, poate zbura pe ușă sau pe fereastră. Dar această abordare face ca munca să fie eterogenă – atât în cantitate cât și în calitate – și petreci mult timp așteptând.

Cred că este mai bine să urmezi sfaturile lui Pablo și să începi doar să lucrezi. La început, munca poate progresa cu dificultate și poate provoca o aversiune destul de puternică. Dar puțin mai târziu, inspirația te depășește. Lucrarea începe să meargă mai ușor și mai bine.

4. Continuă

„Renunță până mâine doar la ceea ce nu vrei să termini până treci în neființă. Acțiunea este cheia succesului. ”

Acest lucru se datorează faptului că, după cum spune Picasso, acțiunea este de bază. Fără acțiune, orice informație – oricât de importantă ar fi – este inutilă. De asemenea, este parte a dezvoltării personale sau a vieții în general, care este adesea uitată sau ignorată.

5. Pune întrebări corecte

„Alții au văzut ce a fost și au întrebat de ce. Eu am văzut ce ar fi putut fi și am întrebat de ce nu. ”

Este ușor să îți adresezi întrebări greșite. Întrebări ale căror răspunsuri vor confirma doar că ești incompetent, prost și greșeti, iar viitorul îți este limitat. Întrebări care te vor scufu-nda în loc să te ridice. Pune-ți întrebări pozitive.

Când se întâmplă ceva negativ la prima vedere, întrebă-te: ce este bun în asta? Ce pot învăța e aici? În orice situație, există ceva ce poți învăța și folosi pentru a crea experiențe pozitive în viitor.

6. Nu judeca și vei vedea frumusețea ascunsă

„Dacă ai putea scăpa de creier și ți-ai folosi doar ochii…”

Unul dintre avantajele trăirii în prezent, în viața de zi cu zi, este că analizezi și etichetezi mai puțin lucrurile / oamenii care te înconjoară. Kudeci mai puțin.

Acest lucru poate părea ciudat, dar atunci când trăiești în momentul prezent, lumea familiară devine mai interesantă și mai minunată. Culorile pot părea mai strălucitoare. Vezi mai multă vioiciune în copaci, natură și oameni. Vezi o minune în toate lucrurile create de om.
Ca și cum ai privi lumea cu mai multă claritate și curiozitate.
.
7. Nu este prea târziu

„Tinerețea nu are o vârstă”.

Nu lăsa opinia publică să îți dicteze ce poți și ce nu poți, doar din cauza vârstei tale. În cele mai multe cazuri, vârsta este doar în creierul tău. Gândește-te la punctul 1 și alege-ți singur ce poți face. De asemenea, folosește punctul 6 și pune-ți întrebările corecte, nu cele care te limitează.

Și amintește-ți …

că în realitate există doar momentul prezent. Deci nu te bloca prea mult în trecut. În majoritatea cazurilor, nu trebuie să acționezi în conformitate cu acțiunile tale trecute. Dacă parcurgi această rută, este alegerea ta. Dar, de asemenea, poți decide să faci altceva. Chiar acum.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.