"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

MODIFICARE MAJORĂ Pensii Femei – Se schimba tot ce stiai pana acum! NOILE REGULI. Noile reglementari legislative stipuleaza foarte clar cum pot iesi femeile mai devreme la pensie.

Exista anumite conditii pe care doamnele trebuie sa le indeplineasca pentru a se pensiona anticipat. Acestea pot iesi la pensie cu 5 ani inainte de varsta de pensionare, iar conditia este una stricta.

MODIFICARE MAJORĂ Pensii Femei – Cum pot iesi femeile mai devreme la pensie: Conditia obligatorie

Astfel ca, femeile care vor sa iasa la pensie mai devreme trebuie sa aiba un stagiu de cotizare cu 8 ani mai mare decat cel cerut pentru stagiul de cotizare complet, conform legii.

PUBLICITATE

Stagiul in actuala lege este de 35 de ani pentru femei, deci acestea, pentru a se pensiona cu 5 ani inainte de termen, trebuie sa aiba 8 ani in plus de cotizatie, adica 43 de ani de munca, scrie fanatik.ro

Pensia anticipata se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complet de cotizare prevazut de prezenta lege”, este conditia prevazuta in Legea nr. 263/2010.

Varsta de pensionare a femeilor din Romania si stagiul standard de cotizare pentru 2019 pentru pensionarea anticipata

Varsta de pensionare la femei este de 63 de ani, iar atingerea acestei varste plus stagiul de cotizare se realizeaza treptat. Conform unei anexe la Legea Pensiilor, varsta standard de pensionar anul acesta este de 61 de ani, iar stagiul de cotizare este de 31 de ani.

PUBLICITATE

Deci femeile care vor sa se pensioneze anticipat in 2019 trebuie sa aiba ca ani de cotizatie 39 de ani.

“Cuantumul pensiei anticipate se stabileste in aceleasi conditii in care se stabileste cel al pensiei pentru limita de varsta”, se stipuleaza in lege.

In astfel de cazuri, pensia anticipata se in scrie in categoria pensiilor acordate pentru limita de varsta “si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate”.

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]