"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twenty + 8 =

twenty − 9 =

Invatatura Bisericii noastre Ortodoxe spune ca la dumnezeiescul Botez primim un inger care ne ajuta pe calea mantuirii in toata viata noastra pamanteasca.

loading...

Ingerul pazitor are o legatura directa cu sufletul nostru, fiind mijlocitorul intalnirii noastre personale cu Dumnezeu. El este martorul tacut a ceea ce faptuim si gandim, indreptandu-ne spre bine si izbavindu-ne de rau, scrie altarulcredintei.md.

Aceasta fiinta rationala, spirituala si libera ne-a fost data de catre Dumnezeu in clipa Botezului ca sa ne ajute a pasi pe calea mantuirii. Preotul se roaga astfel pentru pruncul adus la Botez: „Insoteste viata lui cu inger de lumina, ca sa-l izbaveasca pe el de toata bantuiala potrivnicului, de intampinarea celui viclean, de demonul cel de amiaza si de naluciri rele”.

Misiunea ingerului pazitor presupune si indemnarea persoanei umane spre cautarea lui Dumnezeu, dupa cum ne invata Sfantul Vasile cel Mare: „Fiecare credincios are un inger ca aparator si pastor, care sa-l indrume in viata”. Fara protectia permanenta a ingerului pazitor, omul s-ar afla la dispozitia rautatilor de tot felul ale demonilor. Sfantul Ioan Gura de Aur ii prezinta pe ingeri ca modele bune de urmat.

Necredinciosii pagani si eretici, nu primesc de la Dumnezeu ingeri pazitori, intrucat nu sunt botezati intru numele lui Iisus Hristos si nu cred in ingeri.

Se cuvine sa fim constienti de ajutorul ingerului nostru pazitor, care este pururea cu noi. Sa implinim voia lui Dumnezeu dupa sfatul bun al ingerului pazitor. In randuiala de rugaciuni ale crestinului se afla si Canonul catre Ingerul pazitor, in care omul se roaga ingerului sau sa-l pazeasca si sa-l povatuiasca pe calea catre Dumnezeu.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.