"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

A doua zi de CRĂCIUN – O eclipsă de soare se va avea loc, pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun.

A doua zi de CRĂCIUN. Eclipsă de SOARE

Este vorba despre o eclipsă inelară care nu va fi văzută din România. Eclipsa va începe în Orientul Mijlociu, unde va putea fi urmărită, ea fiind văzută cel mai bine din Emiratele Arabe Unite, Sultanatul Oman și Qatar, potrivit stirimondene.fanatik.ro

Ulterior, eclipsa se va deplasa către Oceanul Indian, India, Sri Lanka, putând fi apoi văzută din Malaezia și Singapore.

PUBLICITATE

Eclipsa se va termina în Oceanul Pacific, în insula Guam, fenomenul durând aproximativ 3 minute și 40 de secunde. Faza maximă se va înregistra în Marea Chinei de Est.

Eclipsa inelară, apariție rară

Eclipsa are loc când luna se interpune între Soare și Pământ în aceeași linie, acoperind câteva minute soarele. Atunci când Soarele și Luna sunt aliniate ca Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este mai mic decât al Soarelui, se produce eclipsa inelară.

Atunci când are loc eclipsa inelară, se poate observa doar marginea astrului, având forma unui inel strălucitor care înconjoară luna. Eclipsele inelare sunt printre cele mai rare fenomene stronomice.

PUBLICITATE

Următoarea eclipsă inelară va avea loc pe 21 iunie 2020 și va putea fi văzută și din România.

Următoarele eclipse inelare se vor produce pe 24 octombrie 2023 , pe 2 octombrie 2024, 17 februarie 2026 , 26 ianuarie 2028 și 1 iunie 2030 .

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]