"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

seven + eleven =

fourteen − 10 =

Se știe deja că internetul oferă posibilități infinite. Pentru copii și adolescenți este o fereastră deschisă către lume care-i permite să învețe, să se distreze, să converseze, să se afirme, pe scurt, să se dezvolte.

loading...

Dar, dacă nu suntem atenți, poate fi și o sursă de pericol, în special pentru cei mai mici.

Iată ce vă sfătuiesc experții cu privire la primii pași pe Internet ai copiilor dvs.

1.Rețelele sociale

Învățați-vă copiii să-și protejeze datele personale, profilul, confidențialitatea, pentru fiecare rețea socială, utilizările, regulile și precauțiile sale. Să-i respecte pe ceilalți. În special, să nu transmită insulte pe rețelele de socializare.

Asigurați-vă că el își înțelege responsabilitatea, când postează informații pe Internet.

2.Învățați-i să-și creeze parole și să le țină minte

Parolele sunt precum cheile de la casă. Dacă sunt ușor de reținut de către alți utilizatori, este ca și cum ai pleca în vacanță și ai lăsa ușile și ferestrele deschise. Pentru o parola bună, amestecați cifre, litere, majuscule, minuscule, pentru fiecare cont.

3.Limitați timpul pe care-l petrec în fața ecranelor

Timpul în fața ecranului trebuie limitat și controlat. Cu cât copilul este mai mic, cu atât este mai important să-l faceți să adopte reflexele potrivite.

Pentru acest lucru, fiți interesați de ceea ce fac și, în funcție de utilizările lor, adaptați timpul dedicat ecranelor conectate, astfel încât experiența lor să fie mereu plină de satisfacții și pozitivă.

De asemenea, amintiți-vă să variați momentele pentru a nu crea rutină de rutină la copil, care ar putea fi apoi complicat să se schimbe în timp ce crește.

4.Protejați-i cu ajutorul instrumentelor de control

Folosind instrumente de control parental, antivirus și firewall, vă puteți asigura că un anume conținut nu este discutabil (spam, phishing), impropriu vârstei copilului (violență, pornografie) sau că nu și-a piratat datele.

Fiecare dispozitiv trebuie să fie supus unei protecții specifice și trebuie actualizat în mod regulat (tabletă, computer, etc.).
5. Păstrați-le sănătatea alegând echipamente adaptate vârstei lor

Pentru a evita anumite efecte asupra sănătății (oboseală vizuală, migrene, tendinită, dureri de col uterin sau de spate), optați pentru echipamente ergonomice, oferind confort vizual și auditiv adaptat copilului dumneavoastră.

În fiecare an apar inovații tehnologice. Verificați dacă aceste tehnologii sunt bine adaptate vârstei, maturității și sensibilității copilului dumneavoastră.

Pentru aceasta, citiți cu atenție precauțiile și recomandările de utilizare ale producătorilor sau cereți sfaturi dealerilor autorizați.

Ileana Mlădinoiu

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.