"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × four =

three + six =

„Rănile sunt locul prin care intră lumina în tine”, Rumi.

loading...

Curajos. Fiabil. Pasional. Există multe cuvinte folosite pentru a descrie un bărbat, însă cuvântul „sentiment” nu este unul dintre ei.

Mulți bărbați cred că puterea este în creierul și în forța lor.

Creierul nostru rațional trebuie să lucreze la maxim pentru a înțelege totul, în timp ce „forța” plină de testosteron reprezintă doar capacitatea motrică a motivelor și acțiunilor.

Intenționalitate. Curaj. Voință. Toate acestea sunt rezultatul „tandemului” de mai sus. Și acest lucru este important în felul său.

Singura problemă este că, folosind doar acest „set de unelte” fără o adevărată sursă de energie, suntem sortiți să ajungem stinși pe interior, incapabili să ne conectăm profu-nd cu viața și cu partenerii noștri.

O persoană care este sincer legată de inima sa, care trăiește în fiecare zi în slujirea corectă a înțelepciunii profu-nde a inimii sale, respiră viață în lume. El poate inspira și înălța, chiar dacă este lumea unei singure persoane.

Oamenii neagă adesea această legătură puternică cu viața, pe care nu o putem cunoaște doar prin puterea minții. Cu toate acestea, această forță energetică puternică este tocmai ceea ce ne permite să simțim profu-nd propria viață, să simțim lumea și apoi să creăm relații cu adevărat incredibile cu alți oameni și să simțim fericire autentică.

Într-adevăr, atunci când trăim, trăgând energie de la sursa care ne conectează cu viața însăși, prosperam și cucerim lumi întregi.

Și această sursă de energie nu se află deloc în creier sau în forță.

Ea este în inima noastră.

Iată 5 semne că un om este conectat sincer cu inima lui:

1. Este foarte răbdător

Cu el, cu alții, cu viața

Când „gândim” cu inimile noastre, putem fi răbdători și iubim sincer viața, pe noi înșine și pe ceilalți oameni. Chiar și atunci când alții nu fac ceea ce ne dorim, adică aproape întotdeauna.

„Rănile sunt locul prin care intră lumina în tine”, Rumi.

Această descoperire m-a făcut mai răbdător și mai tolerant. Cu oamenii, cu mine, cu viața.

Desigur, răbdarea mea este încă în „etapa sa formativă”, mintea mea încă mai caută să-și afirme „supremația”.

Dar inima nu mai este un sclav al rațiunii și al naturii. Inima mea poate să tânjească după fericire, fiind răbdătoare.

2. Râde ușor și firesc

„Dacă ziua ta pare săracă, nu o învinovăți, dă vina pe tine, spune-ți că nu ești suficient de poet sp-ți numești com0rile vieții”, – Rainer Maria Rilke.

În trecut, mintea mea era întotdeauna înclinată să mintă, spunând că lucrurile sunt mai grave decât erau cu adevărat. Creierul îmi spunea, de obicei, că trebuie să muncesc mai mult, să fiu mai bun și să fac mai mult pentru a supraviețui, ca să nu mai vorbim de prosperitate.

Nu este ușor să dai drumul la tot și să râzi cu bucurie când crezi că nu ești suficient de bun … sau că oamenii din jurul tău nu sunt așa cum ai vrea …

Un alt aspect important este inima. Știe să se bucure de moment. Poate găsi inocență în aproape orice situație și poate râde cu ușurință de comedia divină, care este viața.

O persoană care gândește cu inima știe că toți suntem făcuți din același lut: un suflet vulnerabil este ascuns în spatele strălucirii exterioare. Iar râsul care provine din adâncurile sale este profu-nd, divin. Ca sunetul muzicii iubirii.

3. Este amabil cu lumea

Omul asociat cu inima este amabil cu toată lumea. Asta nu înseamnă că îi iubește pe toți. Aasta nu înseamnă că îi tolerează pe toți. Dar poate simți compasiune.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.