"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Noul ministru al Educației, Monica Anisie, a anunțat că va face o reformă importantă în învățământ iar cea mai importantă modificare pe care liberala o va aduce va fi reducerea disciplinelor în gimnaziu și liceu și nu al orelor. Anisie a anunțat că prin noile modificări va căuta să lucreze spre binele elevul și nu al profesorului.

Monica Anisie anunţă o reformă în educaţie și vrea să mai taie din disciplinele școlare

Noul ministru al Educației a răspuns mai multor întrebări din domeniul educației și a vorbit despre legea care scade numărul de ore în școală: „Există o lege deja în Parlament prin care se diminuează numărul de ore. În funcție de fiecare ciclu, se ajunge până la 25 de ore pe săptămână. E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline”, a spus Anisie, potrivit edupedu.ro.

PUBLICITATE

Anisie a explicat că vrea să facă noile modificări în colaborare cu partenerii din Educație: „Cred că răspunsul ar trebui să îl gândim împreună și cu Institutul de Științe ale Educației (IȘE), și cu partenerii noștri, sindicatele, partenerii de dialog, pentru că acum 3 ani de zile a mai fost experimentat momentul în care s-au regândit planurile cadru pentru gimnaziu”.

Ministrul Educației, despre reducerea materiilor din școală: „Să vedem ce este mai bine pentru copii”

Ministrul Educației a spus că noile planuri cadru trebuie să urmărească elevul: „Atunci când construim aceste planuri, ar trebui să și pilotăm, să vedem ce este mai bine pentru copii. Eu mâine de dimineață voi merge la Institutul de Științe ale Educației, voi avea acolo o întâlnire cu cercetătorii și aș vrea să stabilim împreună un plan de lucru, pentru că atunci când aceste planuri-cadru le vom regândi să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă”, scrie fabricatinromania.info

PUBLICITATE

Planurile cadru sunt documentele prin care Ministerul Educației stabilește care sunt disciplinele pe care le fac elevii, pe fiecare clasă în parte, și câte ore pe săptămână studiază copiii materiile respective. Parlamentul a votat în octombrie un proiect care scade numărul de ore la școală și liceu. Elevii din învățământul primar vor avea 20 de ore/săptămână (față de 19-22 ore în prezent), elevii de gimnaziu vor avea 25 de ore (față de 26-34 în prezent) și cei de liceu – 30 de ore pe săptămână

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]