"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 + 19 =

9 + 13 =

Ordinea nasterii demonstreaza ca primul copil e cel mai destept, dar nu genetica e cea mai importanta ci cum il trateaza parintii.

loading...

Ei bine, da. Un studiu ce a urmarit 5000 de copii dinainte de a se naste si pana la varsta de 14 ani a concluzionat ca primul nascut are cele mai bune scoruri la testele de inteligenta, comparativ cu fratii mai mici, scrie viva.ro.

Care este avantajul fratilor mai mari? Sunt primii copii si implicit parintii mai atenti, mai dedicati anumitor principii de parenting.

Mamele au mai multa grija de sanatatea lor, se alimenteaza corect, renunta la vicii precum fumatul, alapteaza mai mult primul nascut. Iar toate acestea influenteaza pozitiv dezvoltarea neuronala.

De asemenea parintii petrec mai mult timp cu copilul, se joaca cu el, il stimuleaza fizic si mental, practic atentia lor este indreptata intr-o singura directie. La al doilea fiu sau fiica exista deja experienta, presiunea se reduce, apare relaxarea.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.