"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 2 =

4 × three =

Dacă strigător la cer nu vi se pare o sintagmă potrivită pentru această situație, atunci nu știu ce să mai zic.

loading...

Statul are prevăzut să plătească anul acesta 9,15 miliarde de lei pentru pensii speciale, potrivit unui document al Ministerului Finanțelor analizat de Profit.ro. Beneficiarii, al căror număr se situa în 2018 la aproape 150.000, sunt cei care au servit în structurile de forță ale statului și includ pensionari MAI, MApN și SRI, parlamentari, procurori și judecători, personal auxiliar de pe lângă instanțe și parchete, diplomați și auditori ai Curții de Conturi. Profit.ro a scris săptămâna trecută, citând surse din PSD, că Guvernul intenționează să taie pensiile speciale prin introducerea unui mecanism de impozitare progresivă, în contextul în care Ministerul Finanțelor va pregăti măsuri de reducere a cheltuielilor, cu impact de circa 4 miliarde de lei în deficitul bugetar. Pensiile speciale au costat bugetul de stat circa 8,1 miliarde de lei în 2018, cu peste 15% mai mult decât în 2017, potrivit unui articol din luna aprilie al Economica.net. Peste 148.000 de oameni au luat pensie specială în decembrie 2018.

Cine sunt cei care au ajuns să încaseze astfel de pensii nesimțite? – 60 de magistrați care se dedulcesc cu peste un miliard de lei vechi pe lună.

Ca să înțelegeți uriașa injustiție socială pe care o finanțăm cu toții, faceți un calcul simplu, comparând pensia acestor oameni cu o pensie de 1.000 de lei care, în România, este considerată decentă. Convertind miliardul de lei vechi în lei noi, vorbim despre o pensie de peste 100.000 de lei noi / lună, adică o pensie de 100 de ori mai mare decât o pensie decentă din România. Cu alte cuvinte, un om cu o pensie decentă de 1.000 de lei va încasa în OPT ANI ȘI JUMĂTATE cât încasează într-o lună un pensionar de lux din justiție!!! Pensia acestora este cu atât mai injustă cu cât beneficiarii sunt magistrați, adică foști oameni din justiție – justiția aia de care, în realitate, românii nu prea au avut parte de generații!

În categoria pensiilor speciale sunt incadrate, generic, pensiile militare și pensiile de serviciu.

De pensii militare beneficiază cei care au fost încadrați la MApN, MAI și SRI

De pensii de serviciu beneficiază cei care au fost: procurori, judecatori; personal aeronautic; personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete; funcționari publici parlamentari; diplomați; auditori publici externi ai Curții de Conturi; deputați și senatori, scrie romaniamatinal.ro

Potrivit unui răspuns primit în octombrie anul trecut la o interpelare a deputatei PNL Mara Calista , Ministerul Finanțelor a informat că prin legea bugetului de stat s-au alocat pentru anul 2018 circa 9,096 miliarde de lei, din care circa 8,096 miliarde pentru pensiile militare de stat și 1 miliard pentru pensiile de serviciu.

Pensiile speciale se plătesc din bugetele MAI, MApN și SRI (pensiile militare), Ministerului Muncii (pensiile de serviciu) și Parlamentului (indemnizațiile senatorilor și deputaților).

La aceeași interpelare a răspuns și MAI care a precizat că în anul 2018 numărul beneficiarilor de pensie militară de stat a fost de 83.076, cuantumul brut suportat de bugetul de stat fiind de 2,79 de miliarde de lei. Din date neoficiale, puțin peste 1.200 de pensii din MAI depășesc 10.000 de lei.

MApN precizează și el că suma de la buget destinată plății pensiilor a fost de 3,589 miliarde fără a preciza numărul beneficiarilor. Ultimele date disponibile, la nivelul anului 2016, menționau un număr de circa 75.000 de beneficiari. Din aceleași date, SRI avea în jur de 9.400 de pensionari.

În ceea ce privește pensiile de serviciu, acestea erau în iunie 2019 în număr de 9.312: procurori, judecatori – 3.800; personal aeronautic – 1.453; personal auxiliar în instanțe judecătorești și parchete – 1.789; funcționari publici; parlamentari – 805; diplomați – 850; beneficiari ai Curții de Conturi – 605
Dintre cele 9.312 pensii de serviciu, puțin peste 4.000 depășesc 10.000, potrivit unor date neoficiale.

<<Întrebată de HotNews.ro cum de s-a ajuns la pensii de 1 miliard de lei vechi pe lună şi câte astfel de pensii există în sistem, Raluca Prună a răspuns prin intermediul biroului de presă al ministerului: „Nu deţinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obţinute de la Casă Naţională de Pensii. Din informaţiile noastre există 60 de persoane care au astfel de pensii.”>>

Ar trebui să și aflăm cine sunt beneficiarii, cu nume și prenume, și ce anume au făcut pentru țara asta încât să aibă fiecare în parte un venit lunar mai mare decât al președintelui României, al primului ministru și al tuturor miniștrilor Guvernului României la un loc!!!

Oare cât va mai tolera românul măgăriile făcute de politicieni și de lipitorile din interiorul sistemului?

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.