"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × three =

5 × 3 =

SFÂNTUL ANDREI. Sfântul Andrei se sărbătoreşte pe 30 noiembrie. Cu aceasta ocazie, etnologul Ion Ghinoiu, ne dezvaluie mai multe superstiţii si obiceiuri legate de aceasta sarbatoare, supertitii ce includ norocul în bani şi în dragoste.

loading...

SFÂNTUL ANDREI. Sfântul Andrei se numără printre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi este considerat „Ocrotitorul României”. El era cel care a adus şi a promovat religia şi învăţăturile creştine ale lui Iisus pe teritoriul ţării noastre.

SFÂNTUL ANDREI. Conform specialistului, noaptea dintre 29 şi 30 noiembrie este una magică, în care lupii capătă puteri neobişnuite, strigoii, vârcolacii şi sufletele rătăcite umblă peste tot.

SUPERSTIȚII DE SFÂNTUL ANDREI. Totodata, din bătrâni se spune că, pentru a te proteja de lupi şi să eviţi să-i aduci în preajma gospodăriei tale, e bine să eviţi să:

– îţi piepteni părul

– torci

– faci curat în casă şi grajd

– dai gunoiul afară

– dai bani cu împrumut

SUPERSTIȚII DE SFÂNTUL ANDREI. Se crede că în noaptea 29-30 noiembrie casele sunt protejate de strigoi dacă oalele şi cănile din casă sunt întoarse cu gura în jos.

De asemenea, dacă cenuşa caldă este scoasă din sobă, e un lucru bun. Strigoii nu se pot adăposti la căldură. Oamenii trebuie să mănânce şi usturoi în acea seară. Trebuie să se ungă pe corp cu el. Zonele ce trebuie acoperite sunt: frunte, piept, spate, încheieturi. În plus, uşile şi ferestrele trebuie şi ele unse iar candelele ar trebui lăsate aprinse în casă.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.