"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 + 10 =

4 × 4 =

Credincioșii ortodocși îl cinstesc miercuri, 27 noiembrie, pe Sfântul Mucenic Iacob Persul. Acesta este un exemplu de sfânt care a reușit să se întoarcă la credința creștină după ce s-a închinat o perioadă idolilor.

loading...

În această zi sfântă se rostește o rugăciune puternică ce are ca scop liniștirea sufletească și atragerea bunăstării în viața credincioșilor.

Iată mai jos și textul rugăciunii:

” Sfinte mare Mucenic Iacov, stând acum înaintea Scaunului lui Hristos, purtând cunună, Mărite Mucenice Iacov, cu rugăciunile tale, dă-mi lumină strălucitoare şi har din ceruri pentru a aduce liniștea în sufletul meu.

Răsăritu-ne-ai ca nişte zori mult luminoase, ieşind de la Răsărit şi ai luminat Biserica lui Hristos cu strălucirea patimilor tale, Fericite Iacov.

Arătând împotrivire de tânăr ca un biruitor, te-ai învrednicit de lauda şi de răsplata celor desăvârşite şi măririi celei veşnice, Mucenice Iacov.

Înţelepţeşte ai trecut cu vederea cele ce se strică şi lesne se risipesc, ale celor curgătoare, purtătorule de cunună. Şi ca un isteţ ai ales mai de cinste nemişcarea celor ce pururea sunt stătătoare.

Să lăudăm, să binecuvântăm şi să ne închinăm Domnului, cântându-I şi preaînălţându-L pe Dânsul întru toţi vecii,

Amin!”

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.