"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 − 12 =

17 + four =

Cand aveam 10 ani, tatal meu s-a recasatorit. Mama vitrega a ramas repede insarcinata si a nascut un fiu. Eu am devenit bona, bucatareasa si femeie de serviciu gratuita in acelasi timp.

loading...

Toti membrii familiei mi se adresau doar cu „Hei, tu”. Eu purtam hainele, care imi erau demult mici, iar fratele meu primea zilnic jucarii noi. Cand el a mai crescut, eu am fost lipsita de spatiu personal: am fost mutata in sufragerie, iar camera mea a fost oferita fratelui, scrie mesajeinspirationale.com.

Cred ca singurul lucru, pentru care ii sunt recunoscatoare tatalui meu, este ca el a stopat toate incercarile mamei vitrege de a ma lovi. Dar nimeni nu a interzis injosirile m0rale.

In fiecare zi ascultam discursuri despre cat sunt de urata — nimeni niciodata nu ma va observa — si proasta — nu voi obtine o educatie si voi lucra ca femeie de serviciu. Mama vitrega imi povestea zilnic ca eu voi fi suportata in aceasta casa doar pana la majorat si ca ea ma va alunga in strada chiar de ziua mea.

Petreceam toate vacantele la bunica. Si ea considera ca eu sunt „oaia neagra” din familia lor. Ea blestema ziua, in care fiul ei s-a casatorit cu mama mea si se bucura ca mama nu mai este in viata.

Eu intotdeauna ma miram de ce ei pur si simplu nu m-au dat la o institutie specializata pentru copii, precum orfelinatele. Cu 6 luni inainte de majoratul meu am auzit intamplator discutia dintre tatal si mama mea vitrega si atunci am inteles totul.

Mama vitrega spunea ca eu nu voi fi de acord pentru nimic in lume, iar tata o asigura ca el ma va convinge sa-i donez apartamentul si ca ea nu are motive de ingrijorare. Dar el nu avea dreptate: a aparut un motiv de ingrijorare pentru mama vitrega.

Eu am incetat sa fiu afectata de acuzatiile lor si de atacurile fratelui mai mic. Daca inainte ma temeam de majorat, acum il asteptam cu nerabdare.

La ziua mea de nastere s-au adunat toate persoanele interesate: tata cu mama vitrega, bunica si parintii mamei vitrege. Dupa primul tort servit cu ceai din ultimii 8 ani, mi s-a spus sa ma pregatesc. Cand am intrebat „Pentru ce?”, mi-a raspuns bunica:

Astazi ai devenit adulta. Incepand cu aceasta zi, tu esti responsabila pentru faptele tale. De asemenea, astazi este ziua, in care vei multumi familiei tale pentru tot ce a facut pentru tine.

Acum tu si tata veti merge la notar si tu ii vei dona apartamentul. Ai mostenit acest apartament de la mama ta, dar totul trebuia sa decurga altfel. Ea a promis ca il va lasa ca mostenire fiului meu, dar, in schimb, l-a donat tie. Dar tu iti vei indeplini datoria acum. Pregateste-te!

Fetele lor aveau o expresie intr-atat de festiva, incat abia am reusit sa ma abtin sa rad.

Da, bunica. Eu imi voi rasplati familia pentru tot ce a facut pentru mine. Drept recunostinta, eu nu o voi da afara astazi, ci ii voi oferi o saptamana pentru pregatiri. Cronometrul e setat.

Vai, ce a inceput! Am fost impresurata de acuzatii de nerecunostinta. Mama vitrega striga fara incetare ca a crescut un sarpe la piept.

Tata mi-a dat o palma pe fata. Parintii mamei vitrege au inceput sa spuna ca au prevenit-o despre nerecunostinta copiilor straini. Bunica a spus ca nu am nimic sfant in suflet si a plecat trantind usa.

Ei s-au mutat. Acum traiesc cu bunica…

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.