"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 + one =

sixteen − fifteen =

Nimic nu e mai frumos să te trezești dimineața și să constați că orhideea ta a înflorit. Dar pentru că sunt flori pretențioase, trebuie să ai multă grijă de orhidee. Iată o soluție extraordinară pentru a stimula înflorirea, pe bază de usturoi.

loading...

Pune floarea într-un ghiveci transparent

Pentru ca orhideea ta să fie mereu înflorită, ai nevoie de un litru de apă, trei căței de usturoi, un vas din sticlă, o pastilă de acid succinic. Pentru început, trebuie să dizolvi pastila de acid succinic în apă fierbinte. Ulterior, pisează cât mai bine usturoiul și pune-l în această soluție. Toarnă lichidul într-un borcan și lasă să stea 24 de ore.

Cu acest produs udă orhideea, dar nu direct, ci scufundă ghiveciul. Acest tratament se face odată pe lună. Ai grijă ca atunci când îți cumperi orhidee să pui floarea doar la lumină, pentru că altfel frunzele I se vor închide la culoare.

Dar atenție, dacă va sta prea mult la soare se va arde și se va ofili. Dacă ții orhideea pe pervaz, ține-o la o distanță de 20-30 de centimetri de lumina directă. De asemenea, specialiștii recomandă să folosiți pentru orhidee un ghiveci transparent. Nu în ultimul rând, cel puțin doi ani de când ai cumpărat orhideea, nu o pune în alt ghiveci.

Felicia Iederă

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.