"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

nineteen − three =

nineteen − three =

Acest truc te va ajuta să eviți cuvintele și acțiunile pripite, pe care le poți regreta mai târziu.

loading...

Emoțiile noastre influențează aproape fiecare decizie pe care o luăm. De aceea este atât de important să înveți să înțelegi emoțiile, principiul muncii lor și să le ții sub control.

Există multe trucuri simple care îțo pot îmbunătăți instant capacitatea de a-ți controla emoțiile tale dar și pe cele ale celorlalți.

De exemplu, sensibilizarea prin căutarea de răspunsuri la întrebările corecte, precum și amânarea reacției la momentul emoțional, pentru a evita cuvintele și acțiunile pe care le poți regreta mai târziu.

Dacă vrei să obții un efect mai bun, poți combina aceste tehnici: punându-ți întrebarea potrivită, la momentul potrivit.

Despre acest truc, un comediant și prezentator TV, pe numele său Craig Ferguson, a povestit în câteva rânduri.

Potrivit lui, există trei întrebări pe care ar trebui să le adresezi înainte de a spune ceva cu voce tare:

• Ar trebui să spun asta?

• Trebuie să spun asta?

• Ar trebui să o spun chiar acum?

De-a lungul timpului, îți va lua doar câteva secunde să-ți răspunzi la aceste întrebări (Ferguson a glumit că a trebuit să supraviețuiască la trei căsătorii pentru a învăța această abilitate).

Dialogul mental descris mai jos este mântuirea reală.

Ani de zile, m-am luptat cu obiceiul de a vorbi prea grăbit, fără să mă gândesc la discursul meu. Dar această tehnică m-a ajutat să evit cuvintele și acțiunile pe care le-aș regreta ulterior.
În același timp, tehnica descrisă nu interferează cu exprimarea opiniei cuiva, după caz. Există momente în care răspunsul la fiecare dintre cele trei întrebări este un „da” necondiționat, chiar dacă trebuie să spui ceva neplăcut. În astfel de momente, această tehnică ți permite să vorbști încrezător și decisiv.
Dacă te îndoiești dacă trebuie să împărtășești părerile tale cu ceilalți, atunci ultimul lucru pe care ți-l dorești este să spui ceva care nu își are rostul. În acest caz, pentru a face față reacției emoționale, întrebă-te următoarele: „O să regret mai târziu dacă tac acum?”

Acestea sunt doar două exemple. Principalul lucru este să îți adresezi mai întâi întrebările potrivite și să te gândești la răspunsuri pentru a te cunoaște mai bine pe tine. Prin ridicarea la acest nivel de conștientizare, poți veni cu propriile întrebări care vizează menținerea echilibrului emoțional.

Așa că, data viitoare când vrei să fii supărat pe cineva, folosește-te de glume până când îți răspunzi la cele trei întrebări:

• Ar trebui să spun asta?

• Trebuie să spun asta?

• Ar trebui să o spun chiar acum?

Întrebări simple, rapide și inteligente, care pe termen lung îți vor permite să eviți durerea și suferința.

loading...
loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.