"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 × two =

1 × 5 =

Până la sfârșitul anului 2019 se pare că vom pierde o minivacanță. Dacă până acum de Sfântul Andrei aveam liber, anul acesta nu ne vom mai bucura de asta.

loading...

Care este calendarul zilelor libere pe 2019

Anul acesta, Ziua Națională și Sf. Andrei nu ne vor mai aduce o minivacanșă, pentru că sărbătorile din data de 30 noiembrie și 1 decembrie pică sâmbăta și duminica.

Acesta nu trebuie să ne întristeze, pentru că peste o lună de la acea dată, va veni Crăciunul, iar anul acesta 25 Decembrie va fi într-o zi de miercuri. A doua zi de Craciun va fi liberă prin lege iar probabilitatea ca aleșii să declare și 27 decembrie zi liberă va fi foarte mare. Așadar, odată cu Nașterea Domnului este foarte posibil să ne bucurăm de 5 zile libere.

De Revelion va fi aceeași poveste, și aici zilele de 1 și 2 fiind libere prin lege iar vinerea, pe 3 decembrie, cel mai probabil va fi votată tot o zi liberă. Deci, în decursul a două săptămâni, este posibil ca românii să se bucure de 2 minivacanțe.

24 ianuarie, Ziua Micii Uniri va fi într-o zi de vineri. Aici vom avea parte doar de week-end prelungit cu o zi. Următoarea minivacanţă mai consistentă a anului viitor va fi de Paşte, când românii vor avea 4 zile libere legate, de vineri până luni.

ZILE LIBERE ÎN 2019 ȘI 2020

Dacă în 2019 am avut cinci zile libere în jurul lui 1 Mai, în 2020, Ziua Muncii pică într-o vineri, deci, vom petrece cel mult trei zile.

La o lună distanţă mai avem trei zile libere, de 1 iunie, Ziua Copilului pe care o sărbătorim luni. Pe 7 şi 8 iunie, adică duminică şi luni, avem Rusaliile, respectiv a doua zi de Rusalii. Din nou, un weekend mai lung cu o zi, scrie a1.ro

30 noiembrie, adică de Sfântul Andrei va mai fi prilej de liber. Pică într-o zi de luni, apoi, la nicio lună distanţă, 1 Decembrie, va pica într-o zi de marţi. Cu week-endul de dinainte vom avea patru zile de minivacanţă.

Crăciunul din 2020 nu ne va aduce la fel de mult libere ca în acest an. 25 decembrie va fi într-o zi de vineri. Chiar şi aşa, anul viitor, fără eventualele punţi pe care le-ar putea da Guvernul, românii vor avea 11 zile libere în plus în timpul săptămânii.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.