"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 + fourteen =

five + 5 =

Respectul fata de oameni si sprijinul m0ral sau material pe care-l putem oferi ar trebui sa ne insoteasca permanent, nu doar de sarbatori sau doar cu animalele abandonate, copiii orfani si bolnavii incurabili.

loading...

In oglinda fiecaruia arata mai bine generozitatea fata de cineva aflat intr-o suferinta evidenta – oglinda noastra, in care musai trebuie sa priveasca cat mai multi. In schimb, poate sa nu ne pese de oamenii obisnuiti – ei nu traiesc tragedii, ci doar au probleme, iar daca i-am ajuta nu ar arata prea grozav in propria oglinda, scrie catchy.ro.

Inchidem usi, intoarcem spatele, nu ne obosim si nu facem gesturi gratuite pentru nimeni care nu intra in categoriile defavorizate. Atunci cand ne induram s-o facem, trebuie sa stie si cel ajutat, si o lume intreaga, justificand: puterea exemplului. Nu vreau exemplu niciunui om care sufera de boala indiferentei si are deficit de atentie.

Nu trebuie sa fim generosi. Nu trebuie sa fim milostivi. Trebuie sa fim oameni. Mereu.

Asta inseamna sa nu inchizi usi, sa nu intorci spatele, sa nu inseli, sa nu profiti, sa ai ochii deschisi si urechile palnie catre lume, si-n lumea asta se gasesc toate fiintele: oamenii (obisnuiti, cu probleme, copiii abandonati, bolnavii incurabili) si animalele abandonate sau nu.

Nu exista un Rai in care se contabilizeaza gesturile tale filantropice. Nu apreciaza niciun Dumnezeu ca anul acesta ti-ai donat orfelinatelor un sfert din banii de pantofi. Lumea asta n-a impartit-o nicio divinitate in Bine si Rau. Aceasta linie o trasam noi, in fiecare clipa.

Fiecare gest, fiecare gand ne urca sau ne coboara pe o scara a simtirii. Ironia e ca aceasta scara are alte valori, diferite de cele cu care am fost crescuti si educati. Primul pas e sa le afli, apoi sa le simti si sa ti le insusesti.

Cand toate astea se infaptuiesc, devii egal cu tine si cu toti ceilalti. Nu alegi cine merita mai mult ajutor, nu te proclami ”bun si generos”. Traiesti fiecare clipa cu ochii deschisi si urechile palnie… Si atunci, fiecare fiinta care iese in calea ta merita tot ceea ce are nevoie si ce-i poti da tu.

Acesta nu-i un gest de generozitate, este insasi natura ta.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.