"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 − 5 =

five + two =

Marti, 1 octombrie 2019, crestinii ortodocsi praznuiesc sarbatoarea Acoperamantul Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori dedicate Maicii Domnului.

loading...

Acoperamantul Maicii Domnului este prima sarbatoare de cruce rosie din calendarul crestin ortodox al lunii octombrie 2019, care abunda in traditii si superstitii.

Iata ce nu ai voie sa faci in aceasta zi de sarbatoare pentru a nu atrage ghionionul in viata ta!

Procroave. Sarbatoarea Acoperamantulul Maicii Domnului mai este cunoscuta in popor si sub denumirea de Pocroave. Acum se face pregatirea ogoarelor pentru sezonul rece si acoperirea pamantului cu bruma, scrie a1.ro

Fetele se roaga Sfantului Procroava pentru podoaba capilara deasa. Fetele a caror podoaba capilara nu era prea bogata se rugau in aceasta zi Sfantului Procoava sa le acopere capul cu par.

Se tine post. De Procoave credinciosii tin post, fiindca astfel sunt feriti de boli sau de suparari.

Nu se taie parul! Exista o credinta printre batranele de la tara, conform careia, daca este taiat azi, parul ramane in legatura cu corpul. Din acest motiv nu trebuie aruncat si nici ars, fiindca poate fi luat de vrajitoare sau de oamenii rai, care fac diverse farmece.

Semnificatie Procroave. Denumirea populara a Acoperamantului Maicii Domnului, „Pocroavele“, este de fapt un cuvant slavon care inseamna acoperirea pamantului cu bruma sau cu zapada.

Impodobirea fetelor pentru nunta. In unele zile se zice ca fetele care sunt impodobite astazi pentru nunta au parte de o casnicie lunga si fericita.

Ce se mananca azi: astazi gospodinele isi servesc rudele si oaspetii cu placinte de post, umplute cu mere sau cu dovleci.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.