"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

fifteen − four =

five × 2 =

De gandu­rile noas­tre depinde ce si cum traim. Cu conditia sa fie gan­duri bune.

loading...

Dar pentru a avea gandul cel bun, e nevoie sa indepartam sursele de urat si de rau din viata noas­tra. Altfel, lupta devine foar­te grea si riscul de a o pierde foarte mare, scrie ortodoxia.me.

Parintele Dumitru Stani­loae spunea:

„Nu incerca sa schimbi lumea, schimba-te pe tine, o par­ticica din lume va de­veni mai buna si prin asta va be­neficia in­treaga omenire”.

La fel este si cu gandurile. Gandul meu bun ajuta ca intreaga lume sa fie mai buna, iar gandul meu rau face mai rea intreaga lume. Noi suntem in­con­jurati de o lume ne­vazuta, o lume a duhurilor, bune si rele. Duhul rau vine cu un gand rau la mine, il pri­mesc si atunci chiar se pe­trece raul acela.

Deci, ne atragem raul prin gand. Sa respingem orice gand rau: „Nu mi se intam­pla nimic rau, Dum­nezeu are gri­ja de mine, sunt si­gur de asta”.

Si daca mi se in­tampla, totusi, sa fiu constient ca e un semn de la Dumnezeu ca am gresit ceva. Cea mai buna apa­rare este tot ru­ga­ciunea.

Cand ne incepem ziua, sa ne inchinam si sa cerem lui Dumnezeu, sfinti­lor si ingerului pazitor, sa aiba grija de noi si astfel sa alungam orice frica. Daca ne-am incredintat via­ta in mainile Domnului, de ce sa ne mai temem? Eu, personal, sunt absolut convins ca omului care se roaga dimineata nu i se intampla nimic rau.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.