"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

9 + 12 =

three × five =

„Seara, cand sunt istovit de truda zilei, nu am pofta de rugaciune. De altfel, pentru ce sa ma rog?…”

Dar cum este cu putinta sa nu ai nicio dispozitie sa comunici cu Domnul, chiar si cand esti istovit trupeste? Nu cumva crezi ca doar petrecerile il revigoreaza pe om? Nu, acestea il istovesc mai mult, in vreme ce rugaciunea atrage harul dumnezeiesc, care odihneste sufletul si trupul, scrie ortodoxia.me.

Deci, nu va rugati pentru ca …sau sunteti maniosi pe Dumnezeu, sau credeti ca nu aveti nevoie de El. Pentru ce sa ma rog? Va intrebati din nou. Simtiti suficienta satisfactie de sine. Sunteti satui si nu vreti sa cereti…

In fiecare seara, oricat de obositi ati fi, nu pregetati sa alergati la Acela. Sa va rugati in genunchi sau sezand. Si, cand puteti, sa va ridicati in picioare. Nu are atata importanta pozitia, este suficient sa faceti rugaciune. Sa va rugati Domnului pentru ziua care a trecut, oricat de grea a fost, sa-l rugati pentru o noapte buna si sa cereti iertare, cu pocainta adanca, pentru greselile voastre!

Va tot faceti planuri… Nu e un lucru rau, insa mai bine incredintati totul in mainile lui Dumnezeu si asteptati cu smerenie ce cuvant va iesi pentru dumneavoastra de la Domnul, fiind gata sa il primiti in chip supus.

Vi s-a facut de casatorie? Dar si lucrul acesta este mai bine sa-l lasati in mainile lui Dumnezeu. Visarile despre casatorie pot aprinde simturile, iar planurile sunt deocamdata de prisos in aceasta privinta. Rugati-va asa: „Cu judecatile pe care le stii, Doamne, randuieste viata mea asa incat sa ma mantuiesc”

(Sfantul Teofan Zavoratul, Mantuirea in viata de familie, traducere din limba rusa de Adrian si Xenia Tanasescu-Vlas, Editura Cartea Ortodoxa Bucuresti, 2004, Editura Apologeticum, 2004, p. 3)

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.